פנקייקס גבינות ובטטה מלוח – לארוחת ערב משפחתית | השף הלבן

פנקייקס גבינות ובטטה מלוח

פנקייקס מושלמים לארוחת ערב עם מליחות הגבינות ומתקתקות של בטטה. תוספת של סלט ליד ויש ארוחה משפחתית קלילה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פנקייקס גבינות ובטטה מלוח
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 15-20:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בטטה קטנה קלופה חתוכה לקוביות קטנות בגודל 3/4 סמ"ר
  • מלח ופלפל
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות חמאת "תנובה" מומסת או שמן
  • 1 כפית תימין או זעתר או אורגנו יבש מפורר (לא חייבים)
  • 3 כפות פתיתי עמק "תנובה"
  • 1/3 כוס גבינה בולגרית "פיראוס" מפוררת
  • 1/3 1 כוסות קמח תופח (או 1/4 1 כוסות קמח כוסמין מלא בתוספת 1/2 1 כפיות אבקת אפיה)
  • לטיגון: חמאה או שמן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן במחבת ומטגנים את קוביות הבטטה כ 2 דקות עד הזהבה במחבת מכוסה. הופכים את קוביות הבטטה ומטגנים עוד 2 דקות עד שהן זהובות ורכות. אם הן מתחילות להחרך מוסיפים למחבת מעט מים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

     טורפים בקערה את הביצה, שמנת לבישול, מלח, שמן ותימין.

  • 03.

    מוסיפים גבינות וטורפים.

  • 04.

    מוסיפים קמח ובטטה ומערבבים בכף עד קבלת בלילה סמיכה (יכולים להיות קצת גושים). נמנעים מערבוב יתר.

  • 05.

     מחממים חמאה או שמן במחבת ויוצקים בעזרת כף עיגולי בלילה.

  • 06.

    מטגנים כ-2 דקות וכשיש בועות על הפנקייקס הופכים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 07.

    מטגנים עוד כדקה עד שהפנקייק זהוב ומוציאים לצלחת הגשה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

הכנת? כאן מדרגים
(9)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.