פנקייקס גבינות ובטטה מלוח
פנקייקס מושלמים לארוחת ערב עם מליחות הגבינות ומתקתקות של בטטה. תוספת של סלט ליד ויש ארוחה משפחתית קלילה

המרכיבים ל 15-20:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בטטה קטנה קלופה חתוכה לקוביות קטנות בגודל 3/4 סמ"ר
- מלח ופלפל
- 1 ביצה גדולה
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
- 1/2 כפית מלח
- 3 כפות חמאת "תנובה" מומסת או שמן
- 1 כפית תימין או זעתר או אורגנו יבש מפורר (לא חייבים)
- 3 כפות פתיתי עמק "תנובה"
- 1/3 כוס גבינה בולגרית "פיראוס" מפוררת
- 1/3 1 כוסות קמח תופח (או 1/4 1 כוסות קמח כוסמין מלא בתוספת 1/2 1 כפיות אבקת אפיה)
- לטיגון: חמאה או שמן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את קוביות הבטטה כ 2 דקות עד הזהבה במחבת מכוסה. הופכים את קוביות הבטטה ומטגנים עוד 2 דקות עד שהן זהובות ורכות. אם הן מתחילות להחרך מוסיפים למחבת מעט מים.
טיימר מופעל
-
02.
טורפים בקערה את הביצה, שמנת לבישול, מלח, שמן ותימין.
-
03.
מוסיפים גבינות וטורפים.
-
04.
מוסיפים קמח ובטטה ומערבבים בכף עד קבלת בלילה סמיכה (יכולים להיות קצת גושים). נמנעים מערבוב יתר.
-
05.
מחממים חמאה או שמן במחבת ויוצקים בעזרת כף עיגולי בלילה.
-
06.
מטגנים כ-2 דקות וכשיש בועות על הפנקייקס הופכים.
טיימר מופעל
-
07.
מטגנים עוד כדקה עד שהפנקייק זהוב ומוציאים לצלחת הגשה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.