פיצה נפוליטנה - פיצה דקה בדיוק כמו בדרום איטליה | השף הלבן

פיצה נפוליטנה

גרסה נהדרת לפיצה הנפוליטנית הדקיקה מרובת התוספות, ממש כמו בדרום איטליה. מתכון אידיאלי להכנה עם הילדים או לארוחת ערב קלילה עם חברים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פיצה נפוליטנה

המרכיבים ל2 פיצות בינוניות:

לבצק:
  • 1/2 שקית שמרית
  • 1 כוס מים חמימים
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • קורט מלח
לרוטב:
  • 300 גרם עגבניות מרוסקות
  • 4 כפיות לקט תבלינים איטלקיים יבשים: עלי רוזמרין, טימין, אורגנו וריחן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3 שיני שום כתושות
לתוספות:
  • 100 גרם (1 חבילה) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 200 גרם (1 חבילה) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
  • 100 גרם אצבעות עמק פתיתי מוצרלה "השף הלבן" , חתוכות לפרוסות
  • 1 בצל סגול, פרוס דק
  • 2 עגבניות פרוסות דק
  • 1 פלפל אדום, פרוס דק
  • 5 פטריות שמפיניון
  • זיתים מגולענים
  • עלי ריחן
  • עלי רוזמרין

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום גבוה של 250 מעלות.

  • 02.

    מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, המים והסוכר למשך כמה דקות, עד שהבצק מתגבש. מוסיפים את שמן הזית והמלח וממשיכים לעבד במהירות בינונית למשך כ-10 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מוציאים את הבצק ולשים אותו עוד כמה לישות בידיים על משטח מקומח, מעבירים לקערה גדולה ומניחים לו לתפוח, עד שיכפיל את נפחו.

  • 04.

    לאחר התפיחה מוציאים את האוויר מהבצק בלחיצה קלה בעזרת הידיים. חוצים לשני כדורים ומרדדים כל כדור לעלה בקוטר כ-30 ס"מ.

  • 05.

    מניחים את הבצק המרודד על תבנית פיצה שטוחה (ראו הערה בסוף).

  • 06.

    מכינים את הרוטב: מערבבים יחד את כל החומרים, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.

  • 07.

    מורחים את הבצק ברוטב העגבניות ומפזרים מעליו כרבע מכמות הגבינות. מסדרים מעל את התוספות, לפי הטעם, ומפזרים מעל עוד גבינה. באותו האופן מכינים גם את הפיצה השנייה.

  • 08.

    אופים במרכז התנור (שחומם מראש) למשך כ-15 דקות, רק עד שהבצק אפוי והגבינה נמסה. מגישים מיד. הערה: במקום תבנית מיוחדת לפיצה, אפשר להשתמש בתבנית אלומיניום חד-פעמית, בה מנקבים חורים רבים בעזרת מזלג.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(1176)