פיצה נפוליטנה
גרסה נהדרת לפיצה הנפוליטנית הדקיקה מרובת התוספות, ממש כמו בדרום איטליה. מתכון אידיאלי להכנה עם הילדים או לארוחת ערב קלילה עם חברים
המרכיבים ל2 פיצות בינוניות:
- 1/2 שקית שמרית
- 1 כוס מים חמימים
- 1 כפית סוכר
- 1/2 ק"ג קמח
- 1/4 כוס שמן זית
- קורט מלח
- 300 גרם עגבניות מרוסקות
- 4 כפיות לקט תבלינים איטלקיים יבשים: עלי רוזמרין, טימין, אורגנו וריחן
- מלח
- פלפל שחור
- 3 שיני שום כתושות
- 100 גרם (1 חבילה) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 200 גרם (1 חבילה) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
- 100 גרם אצבעות עמק פתיתי מוצרלה "השף הלבן" , חתוכות לפרוסות
- 1 בצל סגול, פרוס דק
- 2 עגבניות פרוסות דק
- 1 פלפל אדום, פרוס דק
- 5 פטריות שמפיניון
- זיתים מגולענים
- עלי ריחן
- עלי רוזמרין
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום גבוה של 250 מעלות.
-
02.
מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, המים והסוכר למשך כמה דקות, עד שהבצק מתגבש. מוסיפים את שמן הזית והמלח וממשיכים לעבד במהירות בינונית למשך כ-10 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
03.
מוציאים את הבצק ולשים אותו עוד כמה לישות בידיים על משטח מקומח, מעבירים לקערה גדולה ומניחים לו לתפוח, עד שיכפיל את נפחו.
-
04.
לאחר התפיחה מוציאים את האוויר מהבצק בלחיצה קלה בעזרת הידיים. חוצים לשני כדורים ומרדדים כל כדור לעלה בקוטר כ-30 ס"מ.
-
05.
מניחים את הבצק המרודד על תבנית פיצה שטוחה (ראו הערה בסוף).
-
06.
מכינים את הרוטב: מערבבים יחד את כל החומרים, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
-
07.
מורחים את הבצק ברוטב העגבניות ומפזרים מעליו כרבע מכמות הגבינות. מסדרים מעל את התוספות, לפי הטעם, ומפזרים מעל עוד גבינה. באותו האופן מכינים גם את הפיצה השנייה.
-
08.
אופים במרכז התנור (שחומם מראש) למשך כ-15 דקות, רק עד שהבצק אפוי והגבינה נמסה. מגישים מיד. הערה: במקום תבנית מיוחדת לפיצה, אפשר להשתמש בתבנית אלומיניום חד-פעמית, בה מנקבים חורים רבים בעזרת מזלג.
טיימר מופעל