פיצה יוונית מהירת הכנה
הפיצה הזריזה בעולם: בצק שמכינים ב-5 דקות והטופינג לבחירתכם. אנחנו הלכנו על האופציה היוונית עם זוקיני, זיתים ובולגרית
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 4:
לבצק:
- 1 מיכל (200 מ"ל) יוגורט תנובה
- 1 כוס קמח כוסמין מלא
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1 ביצה טרופה
- 1 כף שמן זית
- 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית אורגנו טרי או יבש קצוץ דק
לציפוי:
- 1 כף שמן זית
- 2 זוקיני או קישואים פרוסים דק לאורכם
- 1 צנצנת רוטב עגבניות לפיצה אוליביה
- 1/2 כוס גבינה בולגרית 5% מפוררות גס
- 2 כפות זיתים
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל 200 מעלות. מחממים שמן במחבת וצורבים את פרוסות הקישואים דקה שתיים עד הזהבה קלה.
-
02.
מערבבים את מרכיבי הבצק לבצק אחיד וקצת דביק. בידיים משומנות היטב משטחים את הבצק בתבנית לעובי 1/2 ס"מ. אופים את הבצק כ 10 דקות עד שהוא חצי עשוי.
טיימר מופעל
-
03.
מורחים על הבצק את רוטב העגבניות ומניחים זוקיני ובולגרית וזיתים. אופים כ 12 דקות עד ששולי הבצק שחומים והגבינה נמסה ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים