פוקצ'ה אלטרנטיבית
מאפה טבעוני לשבועות שישדרג כל שולחן: פוקצ'ה עם פתיתי גאודה אלטרנטיביים ושלוש אופציות לתוספות: עלי מנגולד, בטטה וכרוב סגול, זיתים ועגבניות שרי עם בצל ירוק

המרכיבים ל 6 פוקצ'ות:
- 1 חבילה (1 ק"ג) קמח לחם לבן
- 1/2 1 כפות (15 גרם) שמרים יבשים
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות סוכר
- 2 כפות שמן זית
- 3/4 2 (660 מ"ל) כוסות מים
- 1 כף מלח
- 1 בטטה גדולה מבושלת
- 1/3 כוס שמן זית לטיגון ולהברשה
- 3 בצלים קלופים ופרוסים
- 1 חבילת עלי מנגולד - החלק הירוק בלבד
- מלח גס
- 1/2 1 שקיות (300 גרם) פתיתים בסגנון גאודה "תנובה ALTERNATIVE"
- 8 עגבניות שרי פרוסות
- 10 זיתי קלמטה מגולענים
- 1 כוס עלי כרוב אדום פרוסים דק מאוד
- בצל ירוק חתוך לטבעות דקות
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את מרכיבי הבצק למעט המלח בקערת מערבל עם וו לישה. מערבלים כ-6 דקות, מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת לבצק חלק וגמיש. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון רופף ומניחים להתפחה כשעה.מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים אותו ל-6 חלקים ואוספים כל חלק לכדור. מניחים על משטח העבודה ל-15 דקות להתפחה.בינתיים מכינים את התוספות: קולפים את הבטטה ומועכים במזלג. מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את טבעות הבצל 5-4 דקות עד הזהבה. מחממים 1 כף שמן זית ומאדים את עלי המנגולד עד שהם מתרככים. אם נותרים נוזלים, מסננים אותם.מחממים תנור ל- 220 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.מרימים בזהירות כדור בצק אל תבנית אפייה ומותחים בעדינות בעזרת האצבעות לצורה אובאלית בעובי 1 -
טיימר מופעל
-
02.
5 ס"מ. חוזרים על הפעולה עם יתר הכדורים (סה"כ 3 פוקצ'ות בתבנית).מברישים את הפוקצ'ות בשמן זית ומפזרים עליהן את התוספות: על שתיים מהפוקצ'ות מפזרים בטטה ופתיתי גאודה אלטרנטיב, על שתיים נוספות מניחים עלי סלק מאודים, פתיתי גאודה אלטרנטיב ועגבניות שרי ועל השתיים הנותרות מניחים בצל מטוגן, פתיתי גאודה אלטרנטיב, עגבניות שרי וזיתי קלמטה.מזלפים עוד מעט שמן זית, בוזקים מלח גס ומניחים ל 20 דקות להתפחה.אופים כ-20 דקות עד הזהבה, מפזרים על פוקצ'ות הבטטה רצועות כרוב אדום וטבעות בצל ירוק ומגישים.
טיימר מופעל