עוגיות אוזני פיל מלוחות עם פרג, רוזמרין ופרמזן
חטיף ממכר שמכינים בקלות
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל50 עוגיות:
- 1/2 חבילה (300 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- 1 ביצה, טרופה
- 8 כפות (80 גרם) פרג לא טחון
- 200 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן", מגוררת
- 2 כפות רוזמרין, קצוץ דק
הוראות הכנה:
-
01.
פורשים נייר אפייה על משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק. מברישים את הבצק בביצה, מפזרים עליו את הפרג ומהדקים אותו קצת בידיים. הופכים את הבצק, כך שהצד ללא הפרג פונה עתה למעלה. מברישים בביצה, מפזרים על הבצק את הפרמזן והרוזמרין ומהדקים בידיים.
-
02.
מסמנים בסכין קו רוחבי, בדיוק באמצע מלבן הבצק. מגלגלים משני הצדדים הרחבים לכיוון קו האמצע (כמו ספר תנך), כך שמתקבלים שני גלילים צמודים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא כ-30 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.חותכים את הבצק לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ. משכיבים בתבנית ואופים כ-20 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד 3 ימים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים