עגבניות קלויות ממולאות בגבינת נפוליאון
מתכון לעגבניות ממולאות בגבינת השמנת של "נפוליאון", מנת פתיחה נהדרת לארוחה חלבית

המרכיבים ל 8 יחידות:
- 8 עגבניות אדומות קטנות (במשקל 100 גרם כל אחת)
- 1 גביע גבינת "נפוליאון" 16%
- 50 גרם גבינת גבע־פרמז'ן מגוררת גס, או פתיתי פרמז'ן מסדרת "השף הלבן"
- 2 כפיות עלי ריחן טרי קצוץ דק
- 1 שן שום קטנה כתושה
- פלפל שחור טחון טרי
- מעט שמן זית כתית מעולה
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מסירים פרוסה עבה מחלקה העליון של כל עגבנייה, מרוקנים את פנים העגבניות מגרעינים וממחיצות פנימיות והופכים אותן על מגבות נייר לייבוש.
-
02.
מעבירים את גבינת הנפוליאון לקערה קטנה. שומרים בצד 8 כפיות פרמז'ן ומוסיפים את השאר לקערה יחד עם הריחן ועם השום. מערבבים היטב. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
-
03.
ממלאים את פנים העגבניות המרוקנות בתערובת הגבינה, וזורים כפית פתיתי פרמזן על כל עגבנייה. מסדרים את העגבניות בתבנית קטנה משומנת בשמן זית. מברישים את קליפת העגבניות במעט שמן זית ומטפטפים כמה טיפות שמן על חלקה העליון של כל עגבנייה.
-
04.
מחממים את הגריל של התנור. מניחים את התבנית במדף האמצעי של התנור וקולים במשך כ־5 דקות, עד שמלית הגבינה תופחת מעט וציפוי הגבינה מבעבע ומזהיב. לחילופין, אפשר לאפות את העגבניות בתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות) במשך 20-15 דקות. מגישים חם או פושר.
טיימר מופעל