ספוליאטלה במילוי כנען - טעים וקל להכנה | השף הלבן

ספוליאטלה במילוי כנען

תמיד רציתם לנסות להכין ספוליאטלה? זה לא מסובך כמו שזה נראה! המתכון של עדי קלינגהופר למאפה האהוב במילוי גבינת כנען ילווה אתכם בכל שלב כדי שייצא לכם מושלם

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
ספוליאטלה במילוי כנען
צילום: עדי קלינגהופר עיצוב: עדי קלינגהופר

המרכיבים ל 16 יחידות:

לבצק:
  • 500 גרם קמח
  • 200 גרם מים
  • 25 גרם דבש
  • 5 גרם מלח
  • 200 גרם חמאה רכה מאוד
למילוי גבינה:
  • 500 גרם גבינת כנען 5% של תנובה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32% של השף הלבן
גודל תבנית: תבנית סטנדרטית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבצק – בקערת המיקסר מניחים קמח, מים, דבש ומלח, מחברים וו לישה ומתחילים בלישה על מהירות בינונית עד קבלת בצק מעט יבש. משך הלישה כ- 10 דקותלאחר קבלת הבצק עוטפים אותו בניילון נצמד ומשאירים בטמפרטורת החדר במשך כשעתיים. לאחר שהבצק נח מתחילים בתהליך.מניחים את הבצק על משטח מקומח, מחלקים ל- 2 חתיכות. עובדים עם חתיכת הבצק הראשונה. מרדדים מעט ולאחר מכן מתחילים לעבוד עם מכונת הפסטה. מתחילים לרדד את הבצק במכונת הפסטה החל משלב מספר 1 עד שמגיעים לשלב מספר

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 02.

    חשוב לקמח את הבצק כדי שלא ידבק. בסוף התהליך נקבל בצק דק מאוד.מורחים על המלבן הדק 100 גרם חמאה רכה (את ה-100 הנותרים משאירים לחתיכה השנייה) אפשר להיעזר בפלטה קטנה או בעזרת הידיים. חשוב מאוד שכל הבצק יהיה עם חמאה. ועכשיו מתחילים לגלגל לגליל אחד שמנמן. מתחילים מהקצה הצר ובכל פעם מותחים מעט את הבצק הכי דק שאפשר, מגלגלים את הבצק צמוד. את הגליל השמנמן שנקבל עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך 12 שעות לפחות.חוזרים על אותן הפעולות עם החתיכה השנייה.לאחר המנוחה מכינים את המלית - בקערה מניחים גבינת כנען, סוכר, ביצה, אינסטנט פודינג וניל ושמנת מתוקה, מערבבים הכל ביחד עד קבלת מלית יציבה.מתחילים בהרכבה - מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב סטטי. מוציאים את הגליל מהמקרר, מסירים את שכבת הניילון נצמד ופורסים את הגליל לחתיכות בעובי

  • 03.

    5 ס"מ.לוקחים את החתיכה שפרסנו ובעזרת 2 האגודלים מרחיבים לצורת קונכייה. מתחילים מהמרכז ויוצאים החוצה בתנועה סיבובית חשוב שהבצק יהיה דק ולא עבה. לאחר מכן מחזיקים את הקונכייה בכף היד ובמרכז מניחים מהמלית, סוגרים את קצוות הקונכייה ומניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.כך ממשיכים עם שאר החתיכות שפרסנו. ממשיכים כך גם עם הגליל השני.מכניסים לאפייה כ- 30 דקות או עד הזהבה. לאחר מכן מוציאים מהתנור מחכים 10 דקות ומפדרים באבקת סוכר. בתאבון!

    טיימר מופעל

    00:30:00

הידעת?

בדיקה למתכון הזה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה:
בלהבלהבלה בלהבלה בלה בלהבלה

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.