מקלות פרמזן
מתכון קל ומהיר למאפים טעימים ומשודרגים לארוחת הערב: מקלות גבינת פרמג'יאנו רג'יאנו של יונית צוקרמן שימלאו לכם את הבית בניחוחות של אפייה
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יונית צוקרמן
עיצוב: יונית צוקרמן
המרכיבים ל20-22 מנות:
- 1 חבילה בצק עלים חמאה "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
- ½ שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- פפריקה מתוקה
- מלח
להברשה:
- ביצה טרופה
גודל תבנית: תבנית תנור
הוראות הכנה:
-
01.
פותחים את יריעת הבצק על גבי משטח העבודה.
-
02.
מפזרים על חצי מהבצק את פתיתי המוצרלה וחצי משקית פתיתי הפרמזן. מפזרים על הגבינות מעט פפריקה ומלח.
-
03.
מקפלים את הבצק כך שהחצי הריק יהיה על גבי החצי עם הגבינות והתבלינים
-
04.
מכניסים את הבצק ל-5 דקות למקפיא על מנת שיתייצב
טיימר מופעל
-
05.
מרדדים את הבצק, מברישים בביצה טרופה ומפזרים את יתרת שקית פתיתי הפרמזן.
-
06.
חותכים את הבצק לרצועות בעובי של 2-3 ס"מ. מסובבים כל רצועת בצק לצורת בורג ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה
-
07.
אופים את מקלות הבצק בתנור שחומם על 170 מעלות עד להזהבה
-
08.
מגישים עם ירקות חתוכים, גבינות רכות ומטבלים
-
09.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים