מקלות פרמג'יאנו –ללקק את האצבעות | השף הלבן

מקלות פרמזן

מתכון קל ומהיר למאפים טעימים ומשודרגים לארוחת הערב: מקלות גבינת פרמג'יאנו רג'יאנו של יונית צוקרמן שימלאו לכם את הבית בניחוחות של אפייה

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מקלות פרמג'יאנו
צילום: יונית צוקרמן עיצוב: יונית צוקרמן

המרכיבים ל20-22 מנות:

  • 1 חבילה בצק עלים חמאה "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
  • ½ שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • פפריקה מתוקה
  • מלח
להברשה:
  • ביצה טרופה
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    פותחים את יריעת הבצק על גבי משטח העבודה.

  • 02.

    מפזרים על חצי מהבצק את פתיתי המוצרלה וחצי משקית פתיתי הפרמזן. מפזרים על הגבינות מעט פפריקה ומלח.

  • 03.

    מקפלים את הבצק כך שהחצי הריק יהיה על גבי החצי עם הגבינות והתבלינים

  • 04.

    מכניסים את הבצק ל-5 דקות למקפיא על מנת שיתייצב

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מרדדים את הבצק, מברישים בביצה טרופה ומפזרים את יתרת שקית פתיתי הפרמזן.

  • 06.

    חותכים את הבצק לרצועות בעובי של 2-3 ס"מ. מסובבים כל רצועת בצק לצורת בורג ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה

  • 07.

    אופים את מקלות הבצק בתנור שחומם על 170 מעלות עד להזהבה

  • 08.

    מגישים עם ירקות חתוכים, גבינות רכות ומטבלים

  • 09.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(18)