מתכון מאפי חצילים בבצק עלים | השף הלבן

מאפי חצילים בבצק עלים

מאפים קלים להכנה, ממולאים בחצילים קלויים ובגבינה צפתית. קל וטעים.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפי חצילים בבצק עלים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8 מנות:

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • ½1 כוסות חצילים קלויים על האש (אפשר להשתמש בחצילים קלויים קנויים)
  • 2 ביצים קשות קלופות וקצוצות גס
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף קמח
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • ½ כפית פלפל שחור
  • מלח
  • 1 ביצה טרופה
  • 150 גרם גבינה צפתית 5% "פיראוס", חתוכה לקוביות של 1 ס"מ
  • 2 כפות פתיתי "גבע־ פרמזן קולקשן " לעיטור (לא הכרחי)
גודל תבנית: תבנית אפייה גדולה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות). מכינים תבנית אפייה שטוחה גדולה, ומרפדים אותה בנייר אפייה.

  • 02.

    פורשים את גליל הבצק על משטח העבודה. חוצים את יריעת הבצק לארבעה מלבנים שווים בגודלם (25x14 ס"מ). הופכים כל מלבן כך שהצד שפנה לניילון יפנה למעלה.

  • 03.

    מערבבים את החצילים הקלויים עם ביצים קצוצות, שמן זית, מיץ לימון, קמח, פטרוזיליה, פלפל, מלח לפי הטעם וחצי במכמות הביצה הטרופה.

  • 04.

    מברישים את מלבני הבצק בביצה טרופה. מניחים רבע מכמות תערובת החצילים לאורך המרכז של כל מלבן בצק – עד למרחק 2 ס"מ מהשוליים הצרים. מפזרים את קוביות הגבינה הצפתית על תערובת החצילים. מקפלים כל מלבן בצק לשניים לאורכו, כדי לסגור את המלית. מהדקים את השוליים מסביב בשיני מזלג, כדי לחתום אותם. מעבירים את מלבני הבצק הממולאים לתבנית המוכנה.

  • 05.

    מברישים כל מלבן בביצה טרופה. וזורים על כל מלבן חצי כף פתיתי פרמזן לעיטור. בסכין חדה חורצים 6 חתכים עמוקים בחלק העליון של כל מלבן בצק, במרחקים שווים. אופים במשך 25-20 דקות, עד שהבצק תופח ומזהיב יפה. מגישים חם או פושר.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(1220)