מאפינס תירס טרי, גבינות ועשבי תבלין | השף הלבן

מאפינס תירס טרי, גבינות ועשבי תבלין

מי יכול לסרב למאפינס תירס חם? כמה ירקות חתוכים ליד ויש לכם ארוחת ערב מושלמת לילדים

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: שני בריל עיצוב: מאיה ליבנת הרוש

המרכיבים ל12:

  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס קמח תירס
  • 1 כף סוכר
  • ½ 2 כפיות אבקת אפיה
  • ¼ כפית סודה לשתיה
  • ½ כפית מלח
  • 1 כוס ריוויון תנובה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 ביצה + 1 חלמון "תנובה"
  • 1 כוס גרגירי תירס סנפרוסט, מופשר
  • ½ כוס פתיתי עמק השף הלבן
  • ½ כוס פתיתים מיוחדים לפיצה קולקשן
  • 1/3 כוס עירית קצוצה דק
גודל תבנית: תבנית שקעים

הוראות הכנה:

  • 01.

        מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס בחמאה או שמן זית.

  • 02.

        מניחים את גרגרי התירס בקערה ובעזרת מוט בלנדר מערבלים למחית חלקה.

  • 03.

        בקערה של מיקסר מניחים את הקמח, קמח תירס, סוכר, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח ומערבבים היטב.

  • 04.

        בקערה נפרדת מניחים את מחית התירס, הריוויון, שמן זית, ביצה וחלבון וטורפים היטב. יוצקים את תערובת הנוזלים לתערובת היבשה תוך כדי ערבול  רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מקפלים לתוך התערובת את פתיתי הגבינה והעירית.

  • 05.

        מחלקים את התערובת בין השקעים ואופים בתנור עד להזהבה, 15-18 דקות. המאפינס מוכנים כשקיסם שמוחדר במרכזם יוצא נקי. מניחים למאפינס להתקרר בתבנית כ-5 דקות לפני שמחלצים ומעבירים לצינון על גבי רשת

    טיימר מופעל
    00:18:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)