רוגעלך חמאה מלוחרוגעלך חמאה מלוח - מיוחד, מפנק ועשיר בטעמים | השף הלבן

רוגעלך חמאה

אין ישראלי שלא אוהב רוגעלך שוקולדי מושקע וטעים. החלטתי לקחת את הרוגעלך לדור הבא ולהכין רוגעלך חמאה מלוח, מיוחד מאוד, עשיר בטעמים והכי חשוב מפנק.
רוגעלך חמאה מלוח הוא גרסה מיוחדת ומפנקת למאפה הישראלי האהוב. הבצק העשיר בחמאה מתמזג עם מילוי גבינה ופסטו או זיתים, ויוצר שילוב טעמים מושלם. תהליך ההכנה כולל לישה יסודית, תפיחה, ורידוד, מה שמעניק לבצק את המרקם האידיאלי. התוצאה היא מאפה עשיר בטעמים שמתאים לארוחת ערב או בוקר, ויכול לשדרג כל שולחן עם ניחוחות וטעמים בלתי נשכחים.

מאת: תומר אומנסקי
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
רוגעלך חמאה
צילום: תומר אומנסקי

המרכיבים ל25-27 מנות:

לבצק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 50 גרם שמרים טריים או 17 גרם שמרים יבשים
  • 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 120 גרם ביצים (2 ביצים L)
  • 420 מ"ל חלב (1+3/4 כוס)
  • 30 גרם מלח (כף גדושה מאוד)
למילוי:
  • 200 גרם חמאה רכה מאוד
  • פסטו / זיתים קצוצים / ממרח עגבניות מיובשות (כ50 גרם)
  • מלח, פלפל שחור
  • 500 גרם גבינת עמק
להברשה:
  • ביצה
  • שומשום לפיזור

הוראות הכנה:

  • 01.

    במיקסר עם וו לישה נלוש את כל חומרי הבצק כרבע שעה.

  • 02.

    נעביר את הבצק לקערה משומנת, נכסה במגבת ונתפיח עד להכפלת הנפח (בין שעה לשעה וחצי).

  • 03.

    בקערה נערבב את החמאה הרכה עם מלח, פלפל ונוסיף תוספת טעם לבחירתנו.

  • 04.

    נחלק את הבצק ל2, נרדד על חתיכה למלבן, נמרח את החמאה, נפזר גבינה ונקפל את הבצק לחצי גודל.

  • 05.

    נקמח היטב ונרדד היטב למלבן בגודל המקורי, נחתוך למשולשים ונגלגל לרוגעלכים.

  • 06.

    נסדר על תבנית תנור ונתפיח שנית עד להכפלת הנפח.

  • 07.

    נבריש בביצה ונפזר מעט שומשום מעל.

  • 08.

    נאפה כ20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל175 מעלות טורבו.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)