קאטייף במילוי גבינת חמד, כרישה ותרד
גירסה מלוחה עם טוויסט נפלא לקאטייף המסורתי, מוגש עם סלט פאתוש מרענן
המרכיבים ל6:
- 6 עגבניות חתוכות לשישיות
- 1 בצל אדום פרוס דק
- 100 גרם פטה פיראוס חתוכה לקוביות
- 6 פרוסות לחם שיפון אגוזים, קלויות עם שמן זית וזעתר קרועות גס
- ½ צרור פטרוזיליה קצוץ גס
- 1 צילי ירוק פרוס דק
- 1 שן שום קצוצה דק
- 6 מלפפון ננסי חתוכים גס
- 6 צנוניות חתוכות גס
- חופן עלי רוקט קרועים גס
- ¼ כוס שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- 2 כפות לימון כבוש קצוץ
- ½ כוס זיתים גליליים
- ½ כוס שקד טבעי קלוף
- להגשה: 50 גרם אבקת לימון פרסי שחור טחון
- 650 מ"ל חלב
- 100 גרם סולת
- 300 גרם קמח
- 20 גרם סוכר
- 5 גרם מלח
- 3 גרם שמרים יבשים
- ½ כפית סודה לשתייה
- 200 גרם גבינת חמד פיראוס מפוררת ביד
- 300 גרם תרד שטוף היטב וקצוץ גס
- 1 שן שום קצוצה דק
- 200 גרם כרישה שטופה חתוכה לפרוסות דקות
- 30 גרם צנוברים קלויים
- ¼ כוס שמן זית
- קורט אגוז מוסקט
- מלח ופלפל
- לאיירן:
- 300 גרם יוגורט
- 500 מ"ל סודה
- 1 כפית מי ורדים
- 3 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
קאטייף:
-
02.
מעבדים את כל חומרי הבלילה בבלנדר לבלילה אחידה. מניחים בטמ"פחדר לשעה ומכינים חביתיות.
-
03.
יוצקים מהבלילה אל מחבת טפלון על אש בינונית עד שרואים בועות והצד העליון עדיין לח. לא הופכים לצד השני!!! מורידים את הפנקיקים מהאש.
-
04.
מילוי: מאדים את הכרישה והתרד בשמן זית במחבת על אש נמוכה לשתי דק. מצנניםבמקרר לחצי שעה ומערבבים עם הגבינה. מתבלים בחומרי התיבול.
-
05.
ממלאים את הפנקייק במילוי שהכנו מקפלים ומהדקים בקצוות. מחממים אתהשמן בסיר וכשהשמן חם מטגנים את הפנקייקים הממולאים עד שהם זהובים. . אפשר גם לאפות כדי לחסוך את הטיגון
-
06.
סלט פטוש: לתבל, לערבב ולהגיש.
-
07.
איירן : מערבבים את היוגרט עם מי הוורדים ושמן הזית. יוצקים לכוסות הגשה. בהגשה מוזגים מעל סודה קרה מערבבים ומגישים מיד
-
08.
הגשה: מאבקים את הפנקייקים ומגישיםלצד האיירן והסלט