קאטייף במילוי גבינת חמד, כרישה, ותרד | השף הלבן

קאטייף במילוי גבינת חמד, כרישה ותרד

גירסה מלוחה עם טוויסט נפלא לקאטייף המסורתי, מוגש עם סלט פאתוש מרענן

מאת: שף מאיר אדוני
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות

המרכיבים ל6:

סלט פטוש:
  • 6 עגבניות חתוכות לשישיות
  • 1 בצל אדום פרוס דק
  • 100 גרם פטה פיראוס חתוכה לקוביות
  • 6 פרוסות לחם שיפון אגוזים, קלויות עם שמן זית וזעתר קרועות גס
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוץ גס
  • 1 צילי ירוק פרוס דק
  • 1 שן שום קצוצה דק
  • 6 מלפפון ננסי חתוכים גס
  • 6 צנוניות חתוכות גס
  • חופן עלי רוקט קרועים גס
  • ¼ כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 כפות לימון כבוש קצוץ
  • ½ כוס זיתים גליליים
  • ½ כוס שקד טבעי קלוף
  • להגשה: 50 גרם אבקת לימון פרסי שחור טחון
לבלילה:
  • 650 מ"ל חלב
  • 100 גרם סולת
  • 300 גרם קמח
  • 20 גרם סוכר
  • 5 גרם מלח
  • 3 גרם שמרים יבשים
  • ½ כפית סודה לשתייה
למילוי:
  • 200 גרם גבינת חמד פיראוס מפוררת ביד
  • 300 גרם תרד שטוף היטב וקצוץ גס
  • 1 שן שום קצוצה דק
  • 200 גרם כרישה שטופה חתוכה לפרוסות דקות
  • 30 גרם צנוברים קלויים
  • ¼ כוס שמן זית
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל
  • לאיירן:
  • 300 גרם יוגורט
  • 500 מ"ל סודה
  • 1 כפית מי ורדים
  • 3 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    קאטייף:

  • 02.

    מעבדים את כל חומרי הבלילה בבלנדר לבלילה אחידה. מניחים בטמ"פחדר לשעה ומכינים חביתיות.

  • 03.

    יוצקים מהבלילה אל מחבת טפלון על אש בינונית  עד שרואים בועות והצד העליון עדיין לח. לא הופכים לצד השני!!! מורידים את הפנקיקים מהאש.

  • 04.

    מילוי: מאדים את הכרישה והתרד בשמן זית במחבת על אש נמוכה לשתי דק. מצנניםבמקרר לחצי שעה ומערבבים עם הגבינה. מתבלים בחומרי התיבול.

  • 05.

    ממלאים את הפנקייק במילוי שהכנו מקפלים ומהדקים בקצוות. מחממים אתהשמן בסיר וכשהשמן חם מטגנים את הפנקייקים הממולאים עד שהם זהובים.  . אפשר גם לאפות כדי לחסוך את הטיגון

  • 06.

    סלט פטוש: לתבל, לערבב ולהגיש.

  • 07.

    איירן : מערבבים את היוגרט עם מי הוורדים ושמן הזית. יוצקים לכוסות הגשה. בהגשה מוזגים מעל סודה קרה מערבבים ומגישים מיד

  • 08.

    הגשה: מאבקים את הפנקייקים ומגישיםלצד האיירן והסלט

הכנת? כאן מדרגים
(0)