מתכון למאפינס קוטג במילוי ביצה רכה | השף הלבן

מתכון למאפינס קוטג במילוי ביצה רכה

לא תאמינו כמה קל להכין את המאפינס המושלם לארוחת הבוקר. ביס מענג, ארומטי ועשיר בחלבון לפתיחת הבוקר עם חיוך

מאת: עומר ישכיל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון למאפינס קוטג במילוי ביצה רכה

המרכיבים ל8 יחידות:

מצרכים:
  • 1/2 חבילת קוטג׳ 5% (125 גרם)
  • 1 ביצה L
  • 100 גרם קמח תופח
  • כפית מלח
  • 50 מ״ל חלב תנובה
  • 30 גרם חמאה מומסת תנובה
  • 60 גרם פתיתי טריו השף הלבן
  • חופן בצל ירוק קצוץ
  • 8 ביצים לבישול

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים סיר עם מים חמים ומעט מלח, כשהמים הגיעו לרתיחה מנמיכים את האש ושמים את הביצים בסיר.

  • 02.

    מכוונים טיימר 5 וחצי דקות

  • 03.

    בינתיים מכינים קערה עם מי קרח, כשהטיימר הסתיים בעזרת כף מעבירים את הביצים מהסיר למי הקרח.

  • 04.

    נוקשים על קליפת הביצה ומקלפים בעדינות את הקליפה, נזהרים לא לפצוע את החלמון.

  • 05.

    מחממים תנור ל-180 טורבו

  • 06.

    מערבבים את כל חומרי הבלילה עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

  • 07.

    משמנים תבנית מאפינס, שמים מבלילת המאפינס עד ל-1/3 גובה, מניחים בכל שקע ביצה רכה אחת ומכסים בבלילת המאפניס עד לכיסוי מלא של הביצה.

  • 08.

    מפזרים מעל מעט מלח גס ואופים כ-15 דקות או עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 09.

    מגישים חם, בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(6)