מתכון למאפינס קוטג במילוי ביצה רכה
לא תאמינו כמה קל להכין את המאפינס המושלם לארוחת הבוקר. ביס מענג, ארומטי ועשיר בחלבון לפתיחת הבוקר עם חיוך
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 יחידות:
מצרכים:
- 1/2 חבילת קוטג׳ 5% (125 גרם)
- 1 ביצה L
- 100 גרם קמח תופח
- כפית מלח
- 50 מ״ל חלב תנובה
- 30 גרם חמאה מומסת תנובה
- 60 גרם פתיתי טריו השף הלבן
- חופן בצל ירוק קצוץ
- 8 ביצים לבישול
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים סיר עם מים חמים ומעט מלח, כשהמים הגיעו לרתיחה מנמיכים את האש ושמים את הביצים בסיר.
-
02.
מכוונים טיימר 5 וחצי דקות
-
03.
בינתיים מכינים קערה עם מי קרח, כשהטיימר הסתיים בעזרת כף מעבירים את הביצים מהסיר למי הקרח.
-
04.
נוקשים על קליפת הביצה ומקלפים בעדינות את הקליפה, נזהרים לא לפצוע את החלמון.
-
05.
מחממים תנור ל-180 טורבו
-
06.
מערבבים את כל חומרי הבלילה עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
-
07.
משמנים תבנית מאפינס, שמים מבלילת המאפינס עד ל-1/3 גובה, מניחים בכל שקע ביצה רכה אחת ומכסים בבלילת המאפניס עד לכיסוי מלא של הביצה.
-
08.
מפזרים מעל מעט מלח גס ואופים כ-15 דקות או עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
09.
מגישים חם, בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים