מאפה תלושותי עם מוצרלה ושום
מתכון מושלם למאפה מרשים לאירוח! מאפה בצק עלים שמרים במילוי שום ומוצרלה שאפילו לא צריך לחתוך כשמגישים, פשוט תולשים!
המרכיבים למאפה אחד:
- ראש שום
- 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
- 100 גרם חמאה רכה מאוד
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- מלח גס
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים ראש שום בנייר כסף, מוזגים מעט שמן זית, סוגרים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
פורסים את הבצק על משטח עבודה.
-
03.
בקערה מניחים חמאה רכה, פטרוזיליה את השיני שום שאפינו ומעט מלח גס, מערבבים היטב עד קבלת חמאת שום רכה ונוחה למריחה.
-
04.
מורחים את חמאת השום מעל הבצק בשכבה דקה ואחידה
-
05.
מפזרים מעל את גבינת המוצרלה.
-
06.
חותכים את הבצק לריבועים.
-
07.
מניחים ריבוע אחד מעל השני כמו מגדל ולאחר מכן מניחים בתבנית אינגליש קייק כך שתהיה שרשרת של ריבועים אחד אחרי השני.
-
08.
מניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח. בזמן הזה מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
09.
לאחר התפחה מכניסים לאפייה כ-25 דקות או עד הזהבה בחלק העליון.
טיימר מופעל
-
10.
מוציאים מהתנור, מניחים לצינון כ-20 דקות ומחלצים מהתבנית, מניחים על צלחת הגשה ומגישים כשהמאפה חם.
טיימר מופעל
-
11.
מגישים חם. תולשים ואוכלים
-
12.
בתאבון!