מאפה שמרים קינמון
מאפה שמרים קינמון
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ
המרכיבים ל6-8 מנות:
- 2 כוסות קמח לבן
- 1 כף סוכר
- קורט מלח
- 75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 0.5 כוס חלב פושר
- 25 גרם שמרים טריים
לציפוי סוכר קינמון:
- 50 גרם חמאה מלוחה
- 0.25 כוס סוכר
- 1 כפית קינמון
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח.
-
03.
מפוררים לתערובת את קוביות החמאה ולשים את הבצק בידיים עד שמתקבל מרקם פירורי.
-
04.
מפוררים את השמרים לתוך קערית החלב הפושר ומערבבים.
-
05.
מוסיפים את תערובת החלב והשמרים לבצק ולשים לקבלת בצק חלק ורך. אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף מעט קמח.
-
06.
מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כ-30 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מרפדים תבנית של בראוניז בנייר אפייה ומחממים תנור ל-200 מעלות. מעבירים את הבצק לתבנית האפייה ומותחים אותו כך שיכסה את כל התבנית. יוצרים בבצק גומות עם קצות האצבעות.
-
08.
להכנת הציפוי ממיסים את החמאה, הסוכר והקינמון בסיר בינוני. כשהתערובת מבעבעת מוזגים אותה מעל הבצק.
-
09.
אופים 20-25 דקות, עד שהמאפה זהוב וריחני. מוציאים את המאפה מהתבנית ומניחים להתקרר על רשת לפני ההגשה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים