מתכון מאפה שמרים קינמון | השף הלבן

מאפה שמרים קינמון

מאפה שמרים קינמון

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה שמרים קינמון
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ

המרכיבים ל6-8 מנות:

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 כף סוכר
  • קורט מלח
  • 75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 0.5 כוס חלב פושר
  • 25 גרם שמרים טריים
לציפוי סוכר קינמון:
  • 50 גרם חמאה מלוחה
  • 0.25 כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח.

  • 03.

    מפוררים לתערובת את קוביות החמאה ולשים את הבצק בידיים עד שמתקבל מרקם פירורי.

  • 04.

    מפוררים את השמרים לתוך קערית החלב הפושר ומערבבים.

  • 05.

    מוסיפים את תערובת החלב והשמרים לבצק ולשים לקבלת בצק חלק ורך. אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף מעט קמח.

  • 06.

    מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כ-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 07.

    מרפדים תבנית של בראוניז בנייר אפייה ומחממים תנור ל-200 מעלות. מעבירים את הבצק לתבנית האפייה ומותחים אותו כך שיכסה את כל התבנית. יוצרים בבצק גומות עם קצות האצבעות.

  • 08.

    להכנת הציפוי ממיסים את החמאה, הסוכר והקינמון בסיר בינוני. כשהתערובת מבעבעת מוזגים אותה מעל הבצק.

  • 09.

    אופים 20-25 דקות, עד שהמאפה זהוב וריחני. מוציאים את המאפה מהתבנית ומניחים להתקרר על רשת לפני ההגשה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(243)