מאפה פילו בסגנון יווני במילוי גבינות
השילוב של פילו וגבינות לא חדש אבל תראו איזה מאפה מקבלים כשמשתמשים בבולגרית עשירה, גבינת שמנת בסגנון יוגורט ומשחקים עם עלי הפילו!
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל8-10:
- 1 חבילה (500 גרם) בצק פילו "מעדנות", מופשרת לפי ההוראות שעל האריזה
- 50 גרם חמאת תנובה, מומסת
- 1/2 כוס שמן זית
למילוי:
- 1 קופסה (225 גרם) גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני 25% שומן "פיראוס"
- 1 קופסה (250 גרם) גבינה בולגרית 24% "פיראוס"
- 1 גביע יוגורט BIO תנובה
- 1 ביצה
- קורט פלפל שחור
- 1 כף סולת או קמח
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים תבנית ומחממים תנור ל 170 מעלות. מערבבים את מרכיבי המילוי לעיסה אחידה. שמים בקערית חמאה ושמן.
-
02.
פורסים עלה פילו בתבנית ומברישים בחמאה/שמן. מניחים עלה נוסף, מברישים ומניחים עלה שלישי. מברישים ומניחים רביעי. מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית על העלים ומורחים שכבה אחידה. אוספים את שולי הפילו על תערובת הגבינה.
-
03.
פורסים עלה פילו על משטח העבודה ומברישים בחמאה מומסת. מקפלים את עלה הפילו כמו אקורדיון, כל קיפול בעובי של כ 1 ס"מ. חוזרים על הפעולה עם יתר העלים ומסדרים אותם בחפיפה על פני המאפה. אפשר לחלק עלים ולהניח את חלקם לאורך וחלקם לרוחב.
-
04.
אופים כ 40 דקות עד שהמאפה מזהיב ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים