מתכון מאפה מנגולד וגבינות | השף הלבן

מאפה מנגולד וגבינות

מאפה מנגולד וגבינות

מאת: מנהל שף לבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה מנגולד וגבינות

המרכיבים ל10-12 מנותתבנית בגודל 26:

~לבצק:~~
  • 2 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1-2 כפות מים קרים
~למלית:~~
  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 3 כפות שמן זית
  • 6 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 1 חב’ מנגולד (כ-10 גבעולים) החלק הירוק בלבד קצוץ דק
  • 3 פלפלים אדומים קלויים קלופים וחתוכים לקוביות
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1 מכל שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
  • 1 גביע שמנת של פעם 27%
  • 250 גרם גבינת תנובה 5% או 9%
  • 200 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קמח
להגשה:~~
  • רִוְיוֹן צונן

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים במעבד מזון קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ואם צריך מים, מעבדים עד לקבלת כדור בצק אחיד. עוטפים את כדור הבצק בנילון ניצמד ומקררים שעתיים.

  • 02.

    מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח או בין שני דפי אפייה, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. אם יש צורך מסירים בצק עודף. מקררים חצי שעה.

  • 03.

    ממיסים במחבת גדולה או סיר גדול חמאה ושמן, מוסיפים את הבצל הירוק והמנגולד ומטגנים 5 דקות, מסירים מהאש ומוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות, יוצקים את המלית לתבנית, אופים כ-45 דקות עד שהמאפה מזהיב, מוציאים מהתנור, ממתינים כחצי שעה, פורסים ומגישים עם רִוְיוֹן צונן ליד.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(87)