מתכון מאפה כרישה ותפוחי אדמה | השף הלבן

מאפה כרישה ותפוחי אדמה

מאפה תפוחי אדמה משביע, מתאים לשמש כתוספת וכן כמנה בפני עצמה

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה כרישה ותפוחי אדמה
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים לתבנית מלבנית בינונית:

  • 25 גרם חמאת "תנובה"
  • 2 כרישות שטופות, חצויות לאורך ולאחר מכן קצוצות לרוחב לחתיכות של כ-1 ס"מ
  • 700 גרם (כ-3 יח') תפוחי אדמה, מקולפים ופרוסים לפרוסות דקיקות
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 גבעולי טימין
  • 1 כוס שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 1 שן שום, כתושה וקצוצה דק
  • ¼ כפית אגוז מוסקט מגורר ( טחון)
  • ¾ שקית פתיתי פתיתי פרמזן "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אפיה עמוקה.

  • 02.

    מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בקערה, מוסיפים את ¾ כפית מלח ו- ¼ כפית פלפל ומערבבים היטב. מסדרים בשכבה אחידה בתבנית.

  • 03.

    ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את הכרישה. מוסיפים את גבעולי התימין ומתבלים במעט מלח ופלפל. מטגנים את הכרישה עד שהיא רכה, 5-7 דקות. מסירים את גבעולי התימין ומפזרים את הכרישה מעל תפוחי האדמה.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 04.

    מוסיפים למחבת בו טיגנו את הכרישה, את השמנת והשום הקצוץ ומגרדים את שאריות הכרישה שנדבקו לתחתית המחבת. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-5 דקות. מערבבים פנימה את אגוז המוסקט.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    יוצקים את השמנת מעל תפוחי האדמה והכרישה ומפזרים מעל את גבינת הפרמזן המגוררת. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור 40 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שהגבינה מבעבעת. מניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(1033)