מאפה כרישה ותפוחי אדמה
מאפה תפוחי אדמה משביע, מתאים לשמש כתוספת וכן כמנה בפני עצמה
המרכיבים לתבנית מלבנית בינונית:
- 25 גרם חמאת "תנובה"
- 2 כרישות שטופות, חצויות לאורך ולאחר מכן קצוצות לרוחב לחתיכות של כ-1 ס"מ
- 700 גרם (כ-3 יח') תפוחי אדמה, מקולפים ופרוסים לפרוסות דקיקות
- מלח ים
- פלפל שחור גרוס
- 2 גבעולי טימין
- 1 כוס שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 1 שן שום, כתושה וקצוצה דק
- ¼ כפית אגוז מוסקט מגורר ( טחון)
- ¾ שקית פתיתי פתיתי פרמזן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אפיה עמוקה.
-
02.
מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בקערה, מוסיפים את ¾ כפית מלח ו- ¼ כפית פלפל ומערבבים היטב. מסדרים בשכבה אחידה בתבנית.
-
03.
ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את הכרישה. מוסיפים את גבעולי התימין ומתבלים במעט מלח ופלפל. מטגנים את הכרישה עד שהיא רכה, 5-7 דקות. מסירים את גבעולי התימין ומפזרים את הכרישה מעל תפוחי האדמה.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים למחבת בו טיגנו את הכרישה, את השמנת והשום הקצוץ ומגרדים את שאריות הכרישה שנדבקו לתחתית המחבת. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-5 דקות. מערבבים פנימה את אגוז המוסקט.
טיימר מופעל
-
05.
יוצקים את השמנת מעל תפוחי האדמה והכרישה ומפזרים מעל את גבינת הפרמזן המגוררת. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור 40 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שהגבינה מבעבעת. מניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.
טיימר מופעל