מאפה כרובית וגבינת חמד
מאפה פשוט להכנה וטעים מאוד היכול לשמש כמנה ראשונה בארוחה חלבית.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות / תבנית בינונית:
- שמן זית
- ½ שקית (400 גרם) כרובית של סנפרוסט
- 2/3 כוס קמח
- ½ כוס חלב 3% של תנובה
- 1 ביצה
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- ½ חבילת גבינת חמד 5% פיראוס, מפוררת
- פתיתי פרמזן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מחבת עם מעט שמן זית. כשהשמן חם, מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים עד להזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
-
02.
מחממים תנור ל-220 מעלות ומשמנים תבנית אפייה עמוקה בשמן זית.
-
03.
בקערה גדולה, מניחים את הקמח, חלב, ביצה ו-2 כפות מים. מתבלים במלח ופלפל וטורפים היטב לבלילה אחידה וחלקה.
-
04.
מניחים את פרחי הכרובית המטוגנים בתבנית המשומנת ויוצקים מעל את הבלילה. מפזרים את חתיכות גבינת החמד, מפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת ואופים בתנור 25-20 דקות, עד שהבלילה תפוחה וזהובה.
טיימר מופעל
-
05.
מחלקים לצלחות הגשה, מפזרים מעל עוד קצת גבינת פרמזן ומגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים