מאפה דלעת ופטה | השף הלבן

מאפה דלעת ופטה

מאפה במילוי דלעת מקורמלת, מסקרפונה, קשקבל ופטה שיוצרים יחד מאפה חגיגי לחג השבועות שלכם לטעים במיוחד. את הבצק מכינים בקלות וללא התפחה עם יוגורט עיזים

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה דלעת ופטה
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל8 מנות:

לבצק:
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח לבן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס (240 מ"ל) יוגורט עיזים תנובה
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 1 כף חומץ
למילוי:
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כוסות (400 גרם) דלעת קלופה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינת פטה כבשים 20% "פיראוס" מפוררת
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 חבילה (200 גרם) קשקבל "COLLECTION" מגוררת
  • 1/2 גביע פחות 2 כפות (100 גרם) מסקרפונה "השף הלבן"
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ
לציפוי:
  • 3-2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות זעתר
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס יבש
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את מרכיבי הבצק בקערת מערבל עם וו לישה ומערבלים כ-2 דקות עד קבלת בצק אחיד. מניחים לו לנוח בטמפרטורת החדר כ-15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 03.

    שמים במחבת את שמן הזית וקוביות הדלעת, מפזרים סוכר וקינמון ומערבבים. מוסיפים צ'ילי גרוס ומטגנים כ-6 דקות על להבה בינונית עד שהדלעת רכה. מסירים מהאש ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 04.

    שמים בקערה את קוביות הדלעת ואת יתר מרכיבי המילוי ומערבבים לתערובת אחידה.

  • 05.

    מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים לעלה דק ככל האפשר. מתקבל עלה בגודל של 30 על 30 לפחות.

  • 06.

    מפזרים את המילוי על הבצק ומשאירים שוליים של כ-2 ס"מ ללא מילוי.

  • 07.

    מגלגלים את הבצק עם המילוי לרולדה ואת הרולדה לשבלול.

  • 08.

    מניחים בתבנית, מברישים בשמן זית ומפזרים זעתר וצ'ילי גרוס. אופים כ-30 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)