מאפה בצורת שמש במילוי ברוקולי וגבינות
מאפה חגיגי מלוח בבמילוי ירקות וגבינות. מתכון קל ומקוצר בזכות שימוש בבצק עלים מוכן
המרכיבים ל 6:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום פרוסות
- 3 ענפי בצל ירוק קצוצים
- 1 פלפל אדום קטן חתוך לקוביות קטנטנות
- 300 גרם ברוקולי "סנפרוסט", מופשר, מסונן וקצוץ דק דק
- 2 ביצים
- 150 גרם פטה 5% או 20% "פיראוס", מפוררת לגושים קטנים
- 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"/גאודה קולקשן מגוררת
- ביצה טרופה להברשה
- פרג/ שומשום שחור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
02.
הכנת המילוי: במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים את השום כדקה עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבצל והפלפלים ומקפיצים כשלוש דקות. מוסיפים את הברוקולי ומקפיצים כחמש דקות, מכבים את האש ומצננים כחמש דקות. בקערה גדולה מערבבים את הביצים והגבינות. מוסיפים את תערובת הברוקולי והפלפלים ומערבבים היטב.
-
03.
חותכים 2 עיגולים גדולים של בצק עלים בקוטר 22-24 ס״מ.
-
04.
מניחים את המילוי במרכז העיגול הראשון ומשאירים שלושה ס״מ ללא מילוי בשוליים.
-
05.
מורחים מים על השוליים ומניחים את העיגול השני על הראשון. מהדקים היטב את הקצוות בעזרת מזלג.
-
06.
מניחים כוס באמצע העיגול וחותכים רצועות מסביב ברוחב 2 ס״מ (בערך 18-20 רצועות). בזהירות מסובבים כל רצועה על צידה כך שיחשף המילוי.
-
07.
מרימים את הכוס ומורחים בביצה טרופה ומפזרים פרג/ שומשום שחור על מרכז הפרח.
-
08.
אופים כ-30 דקות או עד שהבצק שחום וזהוב.טיפ:*בעבודה עם בצק עלים חשוב לעבוד בסביבה קרה (תפעילו מזגן) ובמהירות. אם אתם מרגישים שהבצק רך מידי לעבודה צננו אותו כמה דקות במקפיא לפני כל פעולה.
טיימר מופעל