לחמניות סלק וגבינה כחולה
מה קורה כשלוקחים את שילוב הטעמים האהוב של גבינה כחולה וסלק ומשדרגים איתו לחמניות שמרים לשבועות? מאפים מתקתקים ושוברי שגרה שאי אפשר להפסיק לנשנש
המרכיבים ל12 לחמניות:
- 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
- 2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 3/4 כוס (180 מ"ל) מים פושרים
- 50 גרם חמאה רכה
- 1 כפית מלח
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- ½ חבילה (250 גרם) גבינת "כנען" תנובה
- 4 כפות שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 2 כפות עלי תימין טרי
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 סלקים מבושלים קלופים ופרוסים דק-דק
- 1 חבילה (100 גרם) גבינה כחולה "COLLECTION" מפוררת
- חלמון טרוף עם 2 כפות חלב
הוראות הכנה:
-
01.
הבצק: שמים קמח, שמרים וסוכר בקערת מערבל ומערבבים ידנית. יוצרים גומה בעזרת כף, מניחים בה את יתר מרכיבי הבצק, מרכיבים את וו הלישה ומערבלים כ- 6 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
טיימר מופעל
-
02.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומניחים במקום חמים כ-45 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
שמים בקערה את גבינת הכנען, שמנת, תימין, מלח ופלפל שחור ומערבבים לעיסה אחידה.
-
04.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל- מרדדים כל חלק לעלה מלבני 20X30 ס"מ ובעובי 1 ס"מ.
-
05.
מורחים על מחצית כל מלבן בצק, לאורך הצלע של 30 הס"מ, 1/4 מתערובת הגבינה, מפזרים 1/4 מהגבינה הכחולה ומניחים 1/4 מפרוסות סלק.
-
06.
מקפלים את המחצית ללא המילוי על המחצית עם המילוי. בעזרת גלגלת פיצה חותכים את מלבן הבצק שנוצר לרצועות ברוחב 10 ס"מ. בעזרת הגלגלת חותכים כל רצועה ל-3 רצועות (כלומר, 2 חתכים) אך לא עד הסוף, כך שבצד אחד שלוש הרצועות מחוברות.
-
07.
קולעים צמה רופפת ומגלגלים מהצד הפתוח של הצמה אל הצד הסגור כך שנוצר כדור קלוע.
-
08.
מניחים את הלחמניות בתבנית במרחק 5-4 ס"מ זו מזו כשצד התפר כלפי התבנית ומברישים בחלמון טרוף.
-
09.
מניחים את התבנית להתפחה כ-20 דקות ומחממים את התנור ל-180 מעלות. אופים כ-30 דקות עד הזהבה ומגישים.
טיימר מופעל