לחם אגוזים ללא גלוטן וללא שמרים, טבעוני | השף הלבן

לחם אגוזים ללא גלוטן וללא שמרים

למרות שהוא ללא גלוטן יש לו קראסט נהדר, מרקם של לחם כפרי וטעם משובח. אל תבהלו מרשימת המרכיבים – את כולם תוכלו למצוא בסופר.

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לחם אגוזים ללא גלוטן וללא שמרים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 12:

  • 1 כוס קמח טפיוקה
  • 1 כוס קמח תירס
  • 1 כוס קמח אורז
  • 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים
  • 2 כפות זרעי דלעת טחונים
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/3 כוס רסק תפוחי עץ
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 1/2 חבילה טופו בטעם טבעי, תנובה
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מצפים תבנית אינגליש גדולה או 2 קטנות בנייר אפיה. מחממים תנור ל 180 מעלות.מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים (למעט אגוזים קצוצים): קמחים, אגוזי מלך טחונים, זרעי דלעת טחונים, סודה, אבקת אפייה ומלח. מועכים בכף גושים כך שהתערובת תהיה אחידה.

  • 02.

    טורפים בקערה נפרדת את הרטובים: רסק, חומץ, טופו, מים ושמן. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים אגוזים ומערבבים.

  • 03.

    מעבירים לתבניות ואופים כשעה עד שקיסם הננעץ במרכז הכיכר יוצא יבש. מוציאים את הכיכר מהתבנית, מסירים את נייר האפייה ומחזירים את הככר לתנור הכבוי ל 25 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שפורסים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.