טירופיטה – מאפה פילו יווני
טרופיטה הוא מאפה פילו פריך במילוי גבינות יווניות. השפית אביבית פריאל ממסעדת אוזריה משתפת אותנו במתכון הטעים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דרור עינב
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל6-8:
- קופסת גבינת בולגרית 24% "פיראוס"
- 1 גביע גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני 25% "פיראוס"
- 1 גביע יוגורט עיזים
- 2 כפות אורגנו טרי קצוץ, או כפית אורגנו יבש
- 4 ביצים
- מלח, פלפל
- 10 דפי פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
- 1/4 כוס שמן זית להברשה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
-
02.
מכינים את המלית: מפוררים את הגבינות, מתבלים באורגנו, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
-
03.
מברישים תבנית בגודל 25X35 בשמן זית ומרפדים בעלה פילו כך ששוליו יעברו את שפת התבנית. מברישים היטב בשמן זית ומניחים עלה נוסף. חוזרים על התהליך עם 3 עלים נוספים (סה"כ חמישה)
-
04.
מפזרים את מלית הגבינה בשכבה אחידה על הפילו ומניחים מעל עלה פילו נוסף, מברישים אותו היטב בשמן זית וחוזרים על התהליך עם 4 העלים הנותרים.
-
05.
מקפלים את שולי העלים התחתונים והעליונים יחד אל תוך התבנית.
-
06.
אופים בתנור שחומם מראש למשך 40 דקות לערך.טיפ: לפריסה קלה יותר של המאפה המוכן ניתן לחתוך את שכבת הפילו העליונה לריבועים לפני האפיה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים