מתכון לחצ'אפורי המושלם של ארז קומורובסקי | השף הלבן

החצ'אפורי של ארז קומרובסקי

החצ'אפורי שכבש את וולט במסגרת שיתוף הפעולה של ארז קומרובסקי, Cube kitchens ותנובה בפופ אפ לשבועות. מתכון מושלם לחצ'אפורי "הוט קוטור" במילוי גבינות וחצילים

מאת: ארז קומרובסקי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
החצ'אפורי של ארז קומורובסקי
צילום: עמית טרפוצ'ניק עיצוב: יעל צ'צ'יק (מיטרני)

המרכיבים ל10 יחידות:

לבצק:
  • 1 קילו קמח פיצה
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 650 מ"ל מים
  • 25 גרם מלח
למילוי חציל שרוף:
  • 1 קילו חצילים שרופים
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינת פטה כבשים "פיראוס"
  • 100 גרם גבינת איבריקו "COLLECTION" מגוררת
  • 1 פלפל חריף שרוף (לא חובה)
  • 10 גרם שום קונפי (או לפי הטעם)
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • עלי זעתר טרי לפי הטעם
לעיצוב:
  • גבעולי אורגנו טרי
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבצק: בקערת המיקסר מאחדים את הקמח והשמרים ומערבלים במהירות נמוכה כחצי דקה. מוסיפים את המים ולשים במהירות נמוכה כעשר דקות. לאחר עשר דקות מוסיפים את המלח, מעלים את מהירות המיקסר לשלב 2 ולשים עוד כעשר דקות.

  • 02.

    בסיום הלישה מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומכסים בניילון פשוט (לא ניילון נצמד). מתפיחים את הבצק במקום חמים עד הכפלת הנפח.

  • 03.

    כשהבצק תפוח מחלקים אותו לעשרה כדורים שווים בגודלם (כ-150 גרם כל כדור) ומשאירים 60 דקות למנוחה.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 04.

    הכנת המילוי: מערבבים יחד את כל חומרי המלית. טועמים ומתקנים את התיבול לפי טעמכם האישי.

  • 05.

    עיצוב המאפה: בסיום מנוחת הבצק, כשהבצק השתחרר, מרדדים כל כדור לצורה מאורכת, מניחים את המלית (כ-150 גרם בכל מאפה) במרכז לאורכו ומקפלים אליה את השוליים.

  • 06.

    במרכז המאפה, יוצרים נקודת חיבור בין שני שולי הבצק ומעבירים דרכה את גבעול האורגנו. אופים בטמפ׳ של 250 מעלות עד שהמאפה מקבל צבע זהוב ויפה. בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(2)