גלילת פילו במילוי תרד וגבינה
מנה טעימה שכולם אוהבים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל3 גלילות:
- 1 חבילה דפי פילו
- 1 ק"ג תרד קפוא מופשר ושטוף
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען מסדרת השף הלבן
- 1 חבילה (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 1 חלמון
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את התרד לרצועות בגודל בינוני. מחממים במחבת בינוני כף שמן זית, מוסיפים את התרד ומעט מלח ומטגנים על אש גבוהה עד שכל הנוזלים מהתרד התאדו. מתבלים בפלפל. מעבירים לקערה בינונית ומצננים כ-15 דקות במקרר. מפוררים בקערה גבינת כנען, מוסיפים פרמזן וחלמון ומתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את התרד ומקפלים לתוך הגבינה.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים את התנור לחום גבוה (190 מעלות). מפרידים 4 עלי פילו ומורחים בשמן זית. מניחים אותם האחד על השני בהתאמה. ממלאים בקצה הצר של הבצק את המילוי לרוחב בגובה 2 ס"מ ובאורך 2 ס"מ.
-
03.
מקפלים פנימה את השוליים בצד הארוך יותר ומגלגלים לגלילה ארוכה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור כ-15 דקות או עד שמזהיב. מגישים חם.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים