בניצה שלוש גבינות ותרד - טעים וקל להכנה | השף הלבן

בניצה שלוש גבינות ותרד

אם עוד לא טעמתם בניצה, זה המתכון בשבילכם. שכבות הפילו הפריכות מתכתבות עם המילוי הקרמי ויוצרות ביס מושלם שגם נראה נהדר כמנה לאורחים!

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בניצה שלוש גבינות ותרד
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 1 חבילה (300 גרם) בצק פילו מופשר
  • 2 כפות חמאה
  • 1 סלסלה עלי תרד
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 2 מיכלים (400 גרם) יוגורט 3% של תנובה
  • 1/2 קופסה (125 גרם) גבינה בולגרית 5%
  • 1/3 שקית (100 גרם) פתיתי טריו (מיקס 3 גבינות) השף הלבן
  • 3 ביצים L
  • 120 גרם חמאה מומסת
גודל תבנית: תבנית בגודל 20X30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות.

  • 02.

    קוצצים את התרד לרצועות ומטגנים עם 2 כפות חמאה, מלח ופלפל שחור עד שהתרד מתרכך (ולא שנייה יותר!)

  • 03.

    בקערה גדולה מערבבים יוגורט, בולגרית, טריו, ביצים וחמאה מומסת. משאירים ממש מעט חמאה בצד להבריש את הבניצה למעלה.

  • 04.

    משמנים את תחתית התבנית ומניחים עלה פילו מקופל ל-2 בתחתית.

  • 05.

    לוקחים עלה פילו נוסף ומקמטים אותו כמו שמקמטים נייר שזורקים. מניחים את העלה המקומט על עלה הפילו שבתבנית באחת הפינות.

  • 06.

    מקמטים עוד עלה פילו ומניחים ליד העלה הקודם. חוזרים על הפעולה עם 4-6 עלי פילו כך שנוצרת שכבה של קמטוטי פילו.

  • 07.

    מניחים מעל עלי הפילו את התרד בשלל מקומות.

  • 08.

    מניחים מעל התרד מחצית מתערובת הגבינות.

  • 09.

    מקמטים שוב עלה פילו ומניחים מעל הגבינות. חוזרים על הפעולה עם 4-6 עלי פילו כך שכל הגבינות יכוסו בקמטוטי פילו.

  • 10.

    מכסים את הקמטוטים עם עלה פילו נוסף שמקפלים ל-2 ומניחים מעל בצורה ישרה.

  • 11.

    מברישים בחמאה מומסת את כל החלק העליון ומעבירים לתנור.

  • 12.

    אופים במשך 35-45 דקות או עד שהמאפה זהוב יפה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(36)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.