בניצה שלוש גבינות ותרד
אם עוד לא טעמתם בניצה, זה המתכון בשבילכם. שכבות הפילו הפריכות מתכתבות עם המילוי הקרמי ויוצרות ביס מושלם שגם נראה נהדר כמנה לאורחים!

המרכיבים ל 10 מנות:
- 1 חבילה (300 גרם) בצק פילו מופשר
- 2 כפות חמאה
- 1 סלסלה עלי תרד
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- 2 מיכלים (400 גרם) יוגורט 3% של תנובה
- 1/2 קופסה (125 גרם) גבינה בולגרית 5%
- 1/3 שקית (100 גרם) פתיתי טריו (מיקס 3 גבינות) השף הלבן
- 3 ביצים L
- 120 גרם חמאה מומסת
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
02.
קוצצים את התרד לרצועות ומטגנים עם 2 כפות חמאה, מלח ופלפל שחור עד שהתרד מתרכך (ולא שנייה יותר!)
-
03.
בקערה גדולה מערבבים יוגורט, בולגרית, טריו, ביצים וחמאה מומסת. משאירים ממש מעט חמאה בצד להבריש את הבניצה למעלה.
-
04.
משמנים את תחתית התבנית ומניחים עלה פילו מקופל ל-2 בתחתית.
-
05.
לוקחים עלה פילו נוסף ומקמטים אותו כמו שמקמטים נייר שזורקים. מניחים את העלה המקומט על עלה הפילו שבתבנית באחת הפינות.
-
06.
מקמטים עוד עלה פילו ומניחים ליד העלה הקודם. חוזרים על הפעולה עם 4-6 עלי פילו כך שנוצרת שכבה של קמטוטי פילו.
-
07.
מניחים מעל עלי הפילו את התרד בשלל מקומות.
-
08.
מניחים מעל התרד מחצית מתערובת הגבינות.
-
09.
מקמטים שוב עלה פילו ומניחים מעל הגבינות. חוזרים על הפעולה עם 4-6 עלי פילו כך שכל הגבינות יכוסו בקמטוטי פילו.
-
10.
מכסים את הקמטוטים עם עלה פילו נוסף שמקפלים ל-2 ומניחים מעל בצורה ישרה.
-
11.
מברישים בחמאה מומסת את כל החלק העליון ומעבירים לתנור.
-
12.
אופים במשך 35-45 דקות או עד שהמאפה זהוב יפה.
טיימר מופעל