בלינצ'ס במילוי תרד וגבינות לפסח
רוצים להפתיע את האורחים בבראנץ' בפסח? לרחלי קרוט יש את המתכון המושלם: בלינצ'ס מלוחים במילוי תרד וגבינות שאי אפשר להפסיק לזלול
המרכיבים ל8 יחידות:
- 1 כוס קמח תפוחי אדמה
- 3-4 כפות שמן זית
- 1/2 כוס מים קרים
- 2 ביצים L
- מעט מלח
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן קלוף
- 6 שיני שום קלופות
- 1 סלסלה עלי תרד (ללא הגבעולים)
- 3/4 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- ½ שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן" או גאודה "עמק"
- 60 גרם גבינה בולגרית או פטה "פיראוס"
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים בהכנת המילוי: קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות ופורסים את התרד לרצועות.
-
02.
במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
-
03.
מוסיפים שום ומטגנים עוד 4 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את התרד ומטגנים ביחד עד שהתרד משנה את צבעו. שימו לב שזה קורה מהר, בערך 3-4 דקות, אז לא להתרחק ולערבב מדי פעם.
טיימר מופעל
-
05.
מעבירים לקערה ומצננים מעט.
-
06.
מוסיפים לקערה עם התרד מלח, פלפל, מוצרלה וגבינת פטה מפוררת ומערבבים בעדינות.
-
07.
להכנת הבלינצ'ס: בקערה גדולה טורפים היטב את כל מצרכי הבלינצ'ס עד שנוצרת בלילה חלקה. חשוב לטרוף עם מטרפה כדי לקמח תפוחי אדמה יש נטייה להדבק לקערה אז קצת סבלנות וטריפה וזה מסתדר.
-
08.
במחבת נון סטיק, משומנת מעט, מטגנים בכל פעם מצקת מהבלילה. מקפידים להזיז את המחבת מיד כשהבלילה נכנסת למחבת כדי ליצור בלינצ'ס דק.
-
09.
מטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה.
-
10.
מעבירים לצלחת ומכסים במגבת. חשוב לכסות עם מגבת כדי שהבלינצ'ס יספגו לחות מהאדים ויהיו גמישים ורכים.
-
11.
ממלאים: מניחים בתחתית הבלינצ'ס 2 כפות מהמילוי, סוגרים מהצדדים כלפי פנימה ומקפלים לצורת מלבן. אפשר כמובן למלא ולגלגל בכל צורה שאוהבים.
-
12.
לפני ההגשה מומלץ לטגן מעט את הבלינצ'ס הממולאים מ-2 הצדדים עד הזהבה עדינה. הצריבה הזו גם מוסיפה מרקם משגע וגם ממיסה את הגבינה בפנים.
-
13.
בתאבון!
הידעת?
הערות ושדרוגים:
- ניתן להכין את הבלינצ'ס הממולאים גם יומיים מראש ורק לצרוב במחבת לפני ההגשה.
- אפשר להכין כמות של בלינצ'ס (לפני המילוי) ולהקפיא בתוך שקית סגורה. כשרוצים לאכול פשוט מפשירים וממלאים.
- ניתן למלא בכל מילוי שאוהבים.
- לגרסה מתוקה מוותרים על המלח ומוסיפים לבלילה 1 כף סוכר.
- אם לא תכסו את הבלינצ'ס לאחר הטיגון תקבלו מעין קרפ שאפשר למלא בכל ממרח מתוק שאוהבים.
- אפשר להכין מהמתכון גם עוגת קרפים. פשוט מניחים את הבלינצ'ס בתבנית עגולה ומעל כל בלינצ'ס שמים שכבה דקה של תרד גבינות. מסיימים למעלה עם קצת שמנת לבישול ופתיתי מוצרלה ומעבירים לתנור ל-20 דקות.