בלינצ'סים ממולאים בתירס וגבינה בולגרית ברוטב בשמל
מנת פתיחה חלבית ומיוחדת

המרכיבים ל 8 מנות:
- 2 ביצים
- ½ ליטר חלב
- 220 גרם קמח
- 100 גרם חמאה מומסת
- 50גר' חמאה
- 2 בצלים בינוניים
- קופסת שימורי תירס
- 200 גרם גבינה בולגרית
- 2 כפות קמח
- 1 כפית אגוז מוסקט
- מלח
- פלפל
- 50 גרם חמאה
- 1 כף קמח
- ½ ליטר חלב
- ½ כפית אגוז מוסקט
- מלח
- פלפל
- 100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבלינצ'סים
-
02.
מערבלים במיקסר את הביצים במהירות איטית, מוסיפים שליש מכמות הקמח ומערבלים. מוסיפים חצי מכמות החלב ומערבלים. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים ואת יתרת החלב ומערבלים. מצננים 15 דקות במקרר. מומלץ לסנן את התערובת למניעת גושים.
טיימר מופעל
-
03.
מברישים מחבת במעט חמאה ויוצקים במצקת מעט מהבלילה ליצירת בלינצ'ס עגול ודק עד כמה שאפשר. מטגנים עד שהקצוות מתחילים להזהיב, הופכים ומטגנים עוד כמה שניות. מוציאים לצלחת וממשיכים לטגן עד גמר הבלילה. הכנת המלית
-
04.
ממיסים את החמאה במחבת גדולה. קוצצים את הבצל דק ומטגנים מעט. מוסיפים את התירס והקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומורידים מהאש. מצננים מעט, מפוררים את הגבינה הבולגרית ומוסיפים לתערובת.
-
05.
ממלאים את הבלינצ'סים במרכזם בתערובת (לא הרבה, 2-3 כפיות) ומקפלים – צד ימין למרכז, צד שמאל למרכז, צד עליון למרכז וצד תחתון למרכז.
-
06.
מסדרים בתבנית. הכנת הרוטב
-
07.
ממיסים חמאה בסיר. מוסיפים את הקמח ומטגנים כדקה שתיים תוך ערבוב תמידי. מוסיפים את החלב בהדרגה ושוב תוך ערבוב תמידי. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט ומבשלים כ-10 דקות עד שהמרקם סמיך מעט.
טיימר מופעל
-
08.
יוצקים על הבלינצ'סים, מפזרים למעלה גבינת פרמזן.
-
09.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לרבע שעה.