בורקס פילו יווני
מאפה יווני קלאסי של שכבות בצק פילו עם מילוי גבינת כנען, יוגורט, ביצים וחמאה. מאפה אוורירי ותפוח שכולו עונג צרוף.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6-8 מנות:
- 20-10 עלי בצק פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות על האריזה
- 200 גרם גבינת 'כנען' 5% תנובה
- 150 גרם גבינת פטה כבשים 5% "פיראוס"
- 500 גרם יוגורט עיזים תנובה
- 2 ביצים גדולות
- 2 כפיות אבקת סודה
- תוספת אופציונלית: 100 גרם עלי תרד מוקפאים "סנפרוסט" חלוטים במים רותחים ומלח ומסוננים
- 200 גרם חמאה "תנובה" מומסת
הוראות הכנה:
-
01.
1 מחממים מראש תנור לחום גבוה של 200 מעלות. מפוררים את גבינות הכנען והפטה לקערה. מוסיפים את היוגורט, הביצים ואבקת הסודה. הסודה והיוגורט יתחילו לפעול ביחד די מהר והתערובת תתפח.
-
02.
חותכים את דפי בצק הפילו לרצועות ברוחב 15 ס״מ. מורחים רצועה אחת בחמאה מומסת. שמים בקצה הרצועה תלולית ארוכה של תערובת גבינות ומקפלים את שני צדי השוליים כלפי פנים. מגלגלים לסיגר ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם בצק הפילו עד שנגמר המילוי.3 מורחים על הבורקסים חמאה מומסת ושמים בתנור ל־20 דקות או עד שהפילו זהוב ופריך.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים