בורקס טורקי | השף הלבן

בורקס טורקי

תמיד רציתם לדעת להכין בורקס טורקי לגמרי בעצמכם? הגיע הזמן לנסות! קבלו מתכון קלאסי לבורקס האהוב שמכינים מבצק פילאס, גבינות ותרד שלא ישאיר אף אחד אדיש

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בורקס טורקי
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל5-6 יחידות:

לרכישה >>
  • 1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס תורכי "מעדנות" מופשר על פי הוראות היצרן
למילוי: 
  • 300 גרם גבינת כנען
  • 1 חבילה (200 גרם) גבינת קשקבל "COLLECTION" מגוררת
  • 500 גרם תרד ניוזילנדי קצוץ דק
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית
  • להברשה: ביצה טרופה
  • לעיטור: שומשום
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים יחד בקערה את מרכיבי המילוי

  • 02.

    פורסים את הבצק על משטח העבודה וחותכים למלבנים ברוחב של 20 ס"מ

  • 03.

    מניחים את תערובת המילוי לאורך צד אחד של מלבן הבצק ומגלגלים לכרוכית ארוכה

  • 04.

    מקפלים את שתי קצוות הכרוכית כלפי המרכז ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום.

  • 05.

    חוזרים על הפעולה עם יתר מלבני הבצק ותערובת המילוי

  • 06.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות עד להזהבה

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 07.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(5)