בורקס חציל קלוי
בורקס במילוי חציל קלוי וגבינות
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל15 מנות:
- 1 חבילת בצק עלים צרפתי
למלית
- 2 חצילים קלויים על האש
- 1 כוס פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
- 250 גרם גבינה לאפיה 5% מסדרת השף הלבן
- 1 ביצה
- מלח
להברשה
- חלמון
- פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
- פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
קולים את החצילים על אש גבוהה (2-3 דקות כל צד).
טיימר מופעל
-
02.
מוציאים את ליבת החצילים ומסננים במסננת למשך מספר שעות.
-
03.
להכנת המלית, מערבבים את ליבת החצילים המסוננת עם הגבינות והביצה, מתבלים במלח ופלפל.
-
04.
מקמחים את בצק העלים ומרדדים אותו על משטח מקומח.
-
05.
קורצים עיגולים מהבצק בעזרת כוס.
-
06.
מניחים על חצי מכמות העיגולים כפית מתערובת המלית.
-
07.
מברישים את השוליים בחלמון ומכסים בעיגולי הבצק הנותרים.
-
08.
בעזרת כוס קטנה יותר, מהדקים את הבצק העליון לתחימת שולי המלית, על מנת למנוע גלישת מלית החוצה.
-
09.
מברישים בחלמון את מרכז הבורקס בלבד ומפזרים מעל את פתיתי גבינת העמק.
-
10.
אופים בחום גבוה של 200 מעלות למשך 20-25 דקות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים