בואיקוס – לחמניות גבינה קטנות | השף הלבן

בואיקוס – לחמניות גבינה קטנות

לחמניות גבינה מלוחות סופר-טעימות, שנזללות במהירות. זכרו נא לרכך חמאה מראש. שימו לב לכך שהבצק מצריך קירור בן שעה וחצי.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בואיקוס – לחמניות גבינה קטנות
צילום: יעל גרטי

המרכיבים ל45 יחידות:

  • 200 גרם (חבילה גדולה) חמאת תנובה רכה
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25% שומן
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינה בולגרית 16% שומן במרקם מעודן פיראוס
  • 340 גרם (2.5 כוסות פחות כף) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 כפית שטוחה מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
למשיחה לפני האפייה:
  • 1 חלמון מביצה גדולה
  • 1 כף חלב
לעיטור לפני האפייה:
  • 1/4 כוס שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    0pt; mso-add-space:auto;text-indent:-

  • 02.

    0pt;line-height:107%;mso-list:l0 level1 lfo1">

  • 03.

       

  • 04.

    שמים במעבד מזון בעל להב פלדה חמאה רכה וביצה ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. בעזרת מרית עוברים על דופנות מיכל המעבד ואוספים את שניתז. מעבדים שוב.

  • 05.

    0pt; mso-add-space:auto;text-indent:-

  • 06.

    0pt;line-height:107%;mso-list:l0 level1 lfo1">

  • 07.

       

  • 08.

    מוסיפים גבינת שמנת וגבינה בולגרית מעודנת (מסוננת) למיכל ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. בעזרת מרית עוברים על דופנות מיכל המעבד ואוספים את שניתז. מעבדים שוב.

  • 09.

    0pt; mso-add-space:auto;text-indent:-

  • 10.

    0pt;line-height:107%;mso-list:l0 level1 lfo1">

  • 11.

       

  • 12.

    בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים למעבד המזון ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק – ולא מעבר לזה. הימנעו מעיבוד יתר. מכסים ומכניסים למקרר למשך שעה וחצי עד שעתיים.

  • 13.

    0pt; mso-add-space:auto;text-indent:-

  • 14.

    0pt;line-height:107%;mso-list:l0 level1 lfo1">

  • 15.

       

  • 16.

    עם תום קירור הבצק מחממים תנור ל-180 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים שלוש תבניות תנור שטוחות בנייר אפייה. קורצים פיסות בקוטר 3-

  • 17.

    5 ס"מ מהבצק ומגלגלים לכדורים. מניחים על גבי התבנית במרווחים של 5 ס"מ בין כדור לכדור.

  • 18.

    0pt; mso-add-space:auto;text-indent:-

  • 19.

    0pt;line-height:107%;mso-list:l0 level1 lfo1">

  • 20.

       

  • 21.

    טורפים חלמון עם כף חלב, מושחים את הכדורים מצדם העליון בעזרת מברשת סיליקון ומפזרים שומשום בנדיבות.

  • 22.

    0pt; mso-add-space:auto;text-indent:-

  • 23.

    0pt;line-height:107%;mso-list:l0 level1 lfo1">

  • 24.

       

  • 25.

    כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת בלבד למרכזו ואופים במשך 16-18 דקות או עד להזהבה נאה מאוד/השחמה קלה. מוציאים, מצננים כ-5 דקות ומגישים. ממשיכים לאפות כך את שתי התבניות הנותרות, אחת בלבד בכל מחזור.

    טיימר מופעל
    00:18:00

הידעת?

ההשפעה של המטבח הטורקי על הקולינריה הישראלית היא עצומה. החל משווארמה, דרך קבב וכלה באינספור סלטים ומאפים. על אף שבורקס מוגדר כמלך המטבח הטורקי בארץ, יש לו אח פחות מוכר, (אך לא פחות טעים) העונה לשם בואיקוס. אז מה זה בואיקוס למעשה? לחמניות גבינה מלוחות סופר-טעימות, שנזללות במהירות. זכרו נא לרכך חמאה מראש. שימו לב לכך שהבצק מצריך קירור בן שעה וחצי. מתאים כמנה ראשונה לסעודות חגיגיות או סתם כנשנוש לפני האוכל.

הכנת? כאן מדרגים
(9)