אוזן המן ספנקופיטה – משולשי בצק במילוי תרד ובולגרית
קשה לפספס עם מילוי של תרד ובולגרית. הפעם באוזן המן בתוך בצק יוגורט פריך

המרכיבים ל 25 יחידות:
- 2 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כוס שמן זית עדין
- 1/4 כוס מים
- 1/4 כוס יוגורט עיזים "פיראוס"
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף שמן זית
- 300 גרם מדליוני תרד "סנפרוסט"
- 100 גרם בולגרית 5% או 16% "פיראוס" מפוררת
- 1/2 ביצה טרופה
- להברשה: 1/2 ביצה טרופה עם 1 כף מים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומאדים את התרד. מערבבים מידי פעם ומבשלים 2-3 דקות עד שהתרד מאבד נוזלים, רך וכהה. מצננים, סוחטים, קוצצים ומעבירים לקערה. מוסיפים בולגרית וחצי ביצה ומערבבים.
טיימר מופעל
-
02.
מרפדים תבנית בנייר אפיה. מחממים תנור ל 180 מעלות. שמים את מרכיבי הבצק במעבד מזון ומעבדים לבצק.
-
03.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 4 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ ומניחים כפית מילוי בכל עיגול. מהדקים היטב בשלוש פינות למשולש ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק (אוספים את הבצק שנותר ומרדדים שנית).
-
04.
מברישים את המשולשים בעדינות בביצה ושוב מהדקים בשלוש הפינות. אופים 20-25 דקות עד שהאוזניים משחימות.
טיימר מופעל