מאכלים ששמים את השוקולד במרכז - תוכן קולינרי | השף הלבן

מאכלים ששמים את השוקולד במרכז

שוקולד הוא אחד המרכיבים האהובים, הטעימים, המושחתים והמגוונים ביותר במטבח, ולכן זה אך הגיוני שנרצה לחלוק לו כבוד של מלכים. אם מתחשק לכם ליהנות ממתכון שוקולדי מצוין אך אתם לא בטוחים מהיכן כדאי להתחיל (המלצה שלנו: לא משנה הסדר), אנחנו כאן כדי להזכיר לכם אילו מאכלים שמים את השוקולד במרכז הבמה, היכן הוא מככב במלוא הדרו ולא פחות חשוב – באילו דרכים תוכלו לגוון את אהבת השוקולד המופלאה.

מאת: עורך השף הלבן
סופלה שוקולד

הקינוח הצרפתי המושלם: סופלה

מצרפתית פירוש המילה "סופלה" הוא להתפוצץ או להתנפח, ואכן, כשהסופלה מוכן כמו שצריך, במידת העשייה הנכונה ועם אווריריות רבה הניתנת לו כתוצאה מהקצפת הביצים, הוא יודע להתפוצץ במלוא הדרו עם לבת שוקולד נהדרת ולוהטת. רוצים לגוון את השוקולד המסורתי? תוכלו להחליף אותו בליבת שוקולד לבן, שתיזל ותתפוצץ במלוא קרמיותה על הצלחת, ולקשט עם תותים קטנים. כיצד עוד ניתן להגיש את הסופלה הקטיפתי? עם רוטב פירות יער חמצמץ, ואוכמניות קטנות לקישוט. אל תשכחו לבזוק אבקת סוכר!

ותודה לדוד מאמריקה: פאדג' שוקולד

היא מושחתת, מלאה בשוקולד ומתפוצצת בפה, וכל כולה על טהרת השוקולד – הפדאג' היא עוגת שוקולד מהמוצדקות שקיימות, ולו בשל העובדה שמקורותיה הם בארצות הברית של אמריקה, אי שם לפני מאות שנים – והיא נשארה איתנו עד היום, עסיסית ונהדרת, ומושלמת לצד הקפה של שבת בבוקר (או בכל יום אחר, ובכל שעה ביום – אל תשאלו איך אנחנו יודעים). את פצצת הקרמיות הרכה הזו תוכלו להגיש בדיוק כפי שהיא, או להוסיף לבלילה אגוזי פקאן, אגוזי מלך, צימוקים או שוקולד צ'יפס בטעם האהוב עליכם. המהדרין יתרמו למנה המתוקה גם כדור גלידה מרענן או הררי קצפת אוורירית.

קלאסיקה: עוגיות שוקולד צ'יפס

עוגיות שוקולד צ'יפס הן התשובה האולטימטיבית לשאלה: "מה בא לך ליד הקפה?" הן תמיד טעימות, תמיד מתקבלות בברכה ויש משהו באיזון שבין הבצק הקראנצ'י לנקודות השוקולד הקטנות שהופך אותן לפינוק מנצח. מאחר והתכנסנו כדי לדון בשוקולד שבחבורה, נמליץ לכם להפוך את הבצק לשוקולדי בכך שתוסיפו לבלילה שוקולד נמס או קקאו. את השוקולד צ'יפס תוכלו לגוון עם כמה טעמי שוקולד – שוקולד לבן, חלב ומריר. אוהבים ללכת על הכל ובגדול? הפכו את עוגיות השוקולד צ'יפס לעוגייה אחת גדולה ומפנקת!

להתאוורר ומהר: מוס שוקולד

ממש כמו כדורי שוקולד אלמותיים, גם מוס שוקולד הוא אחד הקינוחים השוקולדיים האהובים ביותר שיש – ואפשר לגמרי להבין למה. הוא אוורירי, קטיפתי, לא כבד מדי אך מפנק בדיוק במידה, ואם תבשלו את הביצים קלות תוכלו אפילו להכינו מבלי להשתמש בביצים חיות כפי שדורשת המסורת.  להגשה חגיגית במיוחד הגישו את מוס השוקולד בכוס גבוהה ורחבה, וקשטו את שוליה באגוזים קצוצים, לצד פלחי תותים, שבבי שוקולד או זילוף של סירופ שוקולד מפנק.

לא סופלה, אבל דומה: פונדנט שוקולד

במסעדות מעבר לים מכנים את הפונדנט "וולקנו", אך בארץ נוטים להתבלבל בינו לבין הסופלה האהוב, שחלקנו לו כבוד קודם לכן. הפונדנט השוקולדי מאופיין בליבה נוזלית, ממש כמו רוטב שוקולד מפנק – אך כדי שהוא באמת יעשה את עבודתו נאמנה ויפנק את חיככם, אל תוותרו על שימוש בשוקולד איכותי, עם 60% מוצקי קקאו לפחות. כדי להעשיר את טעמו של הפונדנט הוסיפו קפה לבלילת העוגה, וקשטו אותה עם עלה נענע רענן. תוכלו גם לבזוק אבקת סוכר מעל הפונדנט ולהגישו לצד פירות יער או רוטב קרמל.

בצק ואהבה: טארט שוקולד

מה קורה כשמחברים בין קלתית רכה וזהובה לבין מלית שוקולד לתפארת? דברים טובים מאוד! אל הבצק הפריך שבתחתית הטארט תוכלו להוסיף קקאו וכך להעצים את אווירת השוקולד שלשמה התכנסנו, וגם את הטעמים הנהדרים. את בלילת השוקולד עצמה אפשר להעשיר ולגוון עם חמאת בוטנים עדינה ושברי בוטנים, שברי פקאן דקיקים, טעמי קרמל, שוקולד לבן או חלווה מתקתקה. הנאה מובטחת!

קטנים ומושחתים: טראפלס שוקולד

הגרסה הבוגרת של כדורי שוקולד במלוא תפארתה! מכינים בסיס שוקולדי משובח (והדגש כאן על משובח, כי זה הסוד הגדול של הצלחת הטראפלס) ומצפים אותו בשכבת קקאו מרירה ונהדרת, שברי קוקוס או אגוזים קצוצים – וזוללים בהנאה!

 

סופלה שוקולד

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.