חמש עוגות שתמיד כיף שיש בבית
יש עוגות של אירוח ויש עוגות של חג, יש עוגות של שבת בבוקר ויש עוגות שתמיד מתחשק לנשנש – ויש עוגות שפשוט כיף שיש בבית. פשוט לפרוס, להכין קפה ולהתענג על טעמי בית מנחמים וטעימים, בין הארוחות או ליד השתייה החמה. מה סוד הקסם של העוגות האלה? יש שאומרים שהוא טמון בפשטות הנהדרת ובמהירות בה הן מוכנות, וגם בטעמי הילדות המתפשטים בפה. אנחנו לא מחפשים סיבות ופשוט רצים למטבח לטרוף ביצים, לערבב באדיקות, לשלוח לתנור ולזלול בהנאה! הינה כמה רעיונות לעוגות שתמיד משמחות.

-
עוגת בננה
יש משהו בשילוב בין בננה לתנור שפשוט גורם להרגשה ביתית כמעט מיידית. הוסיפו לכך את העובדה שממש קל להכין עוגות בחושות עם בננה ותקבלו מתכון מנצח לנשנוש ביתי כיפי שגם ילדים אוהבים, והוא אפילו בריא! תוכלו להכין עוגת בננה בגרסתה הפרווה או הטבעונית, או להוסיף שמנת ולהפוך את העוגה לחלבית, עשירה וקטיפתית. אפשר גם לקשט את חלקה העליון או להוסיף לבלילה שוקולד צ'יפס או שברי פקאן ולהתענג על טעמי הבית המנחמים.
-
עוגת שמרים
בואו נודה על האמת: כולנו היינו רוצים ללכוד בקפסולת זמן את הרגע שבו עוגת השמרים יוצאת מהתנור, ולהכניס לתוך בקבוק בושם את הניחוח הנפלא המתפשט בבית, שמזכיר את כל מה שטוב בעולם ועד כמה טוב בבית. עוגת שמרים היא התגלמות הביתיות עלי אדמות, וכשמכינים אותה כמו שצריך ומקפידים על שלבי ההכנה, הלישה, ההתפחה, זמני האפייה והמילוי המושלם – זה פשוט תענוג שאי אפשר לעמוד בפניו. ובאיזה מילוי כדאי לבחור? תמיד תוכלו להיצמד לקלסיקות אהובות ולבחור במילוי קקאו נוסטלגי, ממרח שוקולד אהוב או תלוליות קינמון מתקתקות, או לשדרג את עוגת השמרים שלכם ולבחור במילוי ריקוטה קטיפתי, מילוי פיסטוק ושוקולד לבן, ריבת חלב, חלווה וכל מילוי אחר שאתם אוהבים.
-
עוגת שוקולד
קלסיקה מנצחת שתמיד מזכירה את הבית ותמיד תמיד טעימה! עם עוגת שוקולד כמעט ואי אפשר לטעות: היא קרמית, היא עשירה, היא אהובה על כולם מגדול ועד קטן והיא תמיד כאן, מוכנה ומזומנה תוך דקות ספורות כדי לשמח את הקפה שלכם בכל שעה ביום. ומה החלק המהנה ביותר? שיש אינספור שדרוגים שאפשר לעשות עם עוגת שוקולד נימוחה וקרמית! תוכלו להכין סופלה בתבניות אישיות ולחמם במיקרוגל או בתנור בכל פעם שתרצו ליהנות מהקרם דה לה קרם הצרפתי והנהדר הזה, ללכת על עוגת שוקולד בחושה עם ציפוי שוקולדי עשיר, לגוון את עוגת השוקולד עם מילוי של שוקולד לבן או להוסיף לבלילה תוספות טעימות ומשמחות, כמו אגוזי מלך גרוסים, סוכריות צבעוניות לילדים שבחבורה, גרידת תפוז שתוסיף טוויסט מעניין למנה כמו או פשוט עוד שוקולד בצורת שוקולד צ'יפס קטנים ומתוקים.
-
עוגת חמאה
עוגת חמאה היא הסיבה שבשבילה עוגות ביתיות קיימות. היא כל כך פשוטה להכנה וכל כך טעימה, שזה פשוט פשע לא לפאר את הדלפק במטבח עם העוגה הקרמית הזאת. עוגת חמאה דורשת שימוש במרכיבים שיש לכולנו בבית ולכן היא זמינה תמיד לשמח אתכם. עוגת חמאה לגמרי טעימה בגרסתה הקלסית, אך תוכלו לשדרג אותה לפי מצב הרוח ועונות השנה ולהוסיף גרידת לימון לבלילה, לצפות את העוגה בשוקולד לבן, להוסיף לבלילה פירות יער, שוקולד צ'יפס או שברי לוטוס ולצפות בקרם לוטוס מלמעלה או פשוט לפדר אבקת סוכר ולהגיש לצד גלידה שאוהבים.
-
עוגת גבינה
עוגת גבינה פירורים או עוגת גבינה אפויה היא אחת העוגות הכי ביתיות שיש, שתמיד כיף להכין ולהרגיש בבית קפה אלגנטי – ולגמרי לא רק בשבועות! אמנם עוגת גבינה לא נשמרת לאורך זמן במקרר, אבל סביר להניח שתחסלו אותה הרבה לפני שיגיע זמנה. ואיך תוודאו שהיא תהיה טעימה במקסימום? תשקיעו בתוספות משמחות, כמו רוטב פירות יער מתקתק, שברי לוטוס מקורמלים, שכבת אגוזי לוז עם שוקולד לבן וגם גבינות מיוחדות שאתם אוהבים, כמו מסקרפונה או ריקוטה קטיפתית. תוכלו לשדרג את עוגת הגבינה שלכם ולהפוך אותה לטירמיסו איטלקי כהלכתו, עם ביסקוטי טבולים בקפה, גבינות עשירות וקקאו שמכסה את הכל בשכבה שוקולדית נהדרת, ולזלול לצד כוס קפה קרה או לוהטת.
