ויוה ל'איטליה: מאכלים איטלקים שאהובים על ישראלים
זה לא סוד שהמטבח האיטלקי אהוב במיוחד על החך הישראלי ולא בכדי. האיטלקים הרוויחו את האהבה שלנו למזון שלהם בכבוד! זהו מטבח עשיר בבצקים שונים ומצוינים, בגבינות עתירות שומן בעלות טעמים משובחים ובעיקר בעגבניות שאפילו להן יש טעם אחר לחלוטין ותפקידן הראשי הוא לשלב בין כל מרכיבי המנה לכדי מנה אחת מושלמת שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה. אספנו עבורכם את מיטב המכונים האיטלקיים כדי שגם אתם תוכלו להתאהב בכל פעם מחדש.

פסטות
תאמינו או לא אבל לאיטלקים יש מעל 300 סוגים שונים של פסטה! כל סוג מייצר תבשיל אחר שמכינים איתה וכל המאמות האיטלקיות יודעות בדיוק איזו פסטה תשתלב לאיזו מנה. אז אומנם אנחנו לא אוכלים 300 סוגים של פסטה ואולי אפילו לא ממש בקיאים באיזו פסטה משתלבת באיזו מנה אבל פסטה היא ללא ספק מנה אהובה במיוחד גם על ילדים וגם על מבוגרים כאחד. הגדולה של הפסטה היא לא בטעמי הבצק שלה, שהם פשוטים למדי, אלא ברוטב שעוטף אותה. לאיטלקים יש מגוון רטבים שאי אפשר להישאר אדישים אליהם וככל שהם פשוטים כך הם טעימים. בין שלל המנות והרטבים ניתן למצוא פסטה ברוטב עגבניות, פסטה ברוטב שמנת, פסטה רוזה שהיא למעשה השילוב של שני הרטבים המצוינים הללו יחד, פסטה אליו אוליו ועוד מגוון רחב של רטבי פסטה טעימים שכיף לזלול עם הרבה גבינת פרמז'ן מעל.
מי שרוצה לשדרג את רוטב העגבניות יכול להוסיף לתוכו בשר ולקבל רוטב בולונז, ומי שרוצה לשדרג את רוטב השמנת יכול להוסיף לתוכה פטריות ולקבל פסטה שמנת פטריות מעולה. מי שאוהב טעמים חמצמצים יכול להחליף את הפרטיות בקליפות לימון דקיקות ולקבל מנת פסטה בשמנת לימון מדהימה!
שלא כמו באיטליה שבה נהוג להתיך את גבינת הפרמז'ן ולהוסיף אותה למנה, כאן בארץ אנו מסתפקים בגרסה המגוררת של הגבינה הנפלאה הזו שמעניקה למנות הפסטה את הטאץ' הסופי והטעים.
לזניות
גם לזניה היא סוג של פסטה, זוהי ירעה שטוחה ורחבה של פסטה שמשמשת כדפי פסטה שביניהם יש רוטב עגבניות עשיר בטעמים ושילוב של גבינה או בשר. אם אתם מכינים בשר לטובת הלזניה שלכם, הקפידו להכין אותו כמו ראגו של פסטה בולונז כדי לקבל טעמים עשירים של בשר מתובל וטעים במיוחד. תוכלו לשלב גם עלי
בזיליקום ואפילו חצילים מטוגנים אם אתם אוהבים את שילוב הטעמים הזה יחד, שיכול להזכיר מעט מוסקה.
לחילופין, אם אתם בוחרים דווקא בלזניה חלבית, השקיעו בסוגי הגבינות שאתם משלבים בתוכה, פנקו אותה עם רוטב העגבניות ועלי הבזיליקום הטריים ומעל הכול שפכו בנדיבות רוטב בשמל שרק יעשה לה טוב.
פוקאצ'ות
את הפוקאצ'ות נהוג לאכול כמנה ראשונה כאשר לרוב ילוו את הבצק התפוח והריחני שלל מטבלים וגבינות. אם אתם מכינים פוקאצ'ה ביתית תוכלו לשלב אותה עם ירקות אנטי פסטי כמו פלפלים קלויים, חצילים וקישואים ואפילו בטטה רכה ונימוחה. לחילופין תוכלו להגיש אותה עם הרבה שמן זית כתית מעולה (כמו שהאיטלקים אוהבים) לצד מלח גס, שום טרי ועלי רוזמרין, או עלי תימין טריים. כמו כן תוכלו להגיש אותה לצד חמאה רכה, מטבלים של פסטו, עגבניות מיובשות או טפנד זיתים וממרחים נוספים שאהובים עליכם.
בנוסף, אפשר לשלב גם את מיטב הגבינות רכות לצד קשות שיתאימו לבצק השמרים במוברש קלות בשמן זית. החל מלאבנה חמצמצה, גבינת שמנת או אפילו קוטג' ועד לגבינות קשות כמו מנצ'גו, קשקבל, בולגרית או פטה.
רביולי
כיסוני הבצק הנפלאים הללו אשר מכילים שלל מילויים שונים בטעמים מגוונים, גם הם פרי יצירותיהם של האיטלקים המוכשרים. הרביולי שמגיע בטעמים רבים לא היו כה טעימים לולא היו עטופים גם הם במגוון רטבים נהדרים שהופכים אותם לכה מוצלחים. אפשר להכין את הרביולי במילוי של גבינות, בטטה, פטריות, תרד, ערמונים ועוד.
ניוקי
את המאכל האיטלקי הזה ניתן להכין לא רק מתפוחי אדמה כפי שרבים אולי חושבים, למעשה באיטליה נוהגים להכין אותו גם מסולת, גבינת ריקוטה, קמח ואפילו מפרורי לחם (גרסה שמכינים בצפון איטליה). הניוקי הקטנים קלים להכנה וטעימים מאוד למאכל, הם אומנם קטנים אך הם מנה משביעה לכל דבר ועניין. גם את הניוקי נהוג להגיש ברוטב מסוים. ניתן לאכול אותו עם כמהין, עם חמאה אדומה, ברוטב שמנת וערמונים ועוד שלל אפשרויות נהדרות שמחמיאות לטעמיו העדינים והענוגים.
קלצונה
הקלצונה היא למעשה מאפה של פיצה שמקפלים על שניים והופכים למעין סמבוסק סהרון רק גדול יותר ממה שנהוג להכין סמבוסק כאן בארץ. תכולתה של הקלצונה היא רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה שהיא תכולתה של הפיצה. מדובר במאפה טעים מאוד, שכמובן ניתן לשדרג עם שלל תוספות שאוהבים.
טירמיסו
נסיים עם אחד הקינוחים הכי פופולריים שייצר המטבח האיטלקי וזו עוגת הטירמיסו. העוגה אשר מוכנה מבשיקוטים טבולים באספרסו – (עוד המצאה איטלקית) שמונחים בשכבות עם גבינת מסקרפונה שמעורבבת ביחד עם קצף ביצים וסוכר נחשבת לאחת העוגות הטעימות ביותר ברחבי העולם. נסכם ונאמר כי בכל הנוגע לאכול האיטלקים בהחלט יודעים מה הם עושים.
