דגים מומלצים לכבוד החגים | השף הלבן

דגים מומלצים לכבוד החגים

החגים בפתח והשיגעון איתם. אילו סלטים יהיו על השולחן, מה יוגש כמנה ראשונה ומה כמנה עיקרית? וכמה קינוחים זה מספיק קינוחים? האם להגיש גם מנות צמחוניות? מי רגיש ללקטוז? מי לא אוכל בשר? ועוד שלל תהיות ומחשבות לקראת החגים. אז לכבוד כל מי שדואג ומתאמץ שלכולנו יהיה טוב וטעים בערב החג, אספנו מגוון דגים שאותם תוכלו להכין כראשונה או כעיקרית – מה שמתחשק לכם.

מאת: עורך השף הלבן

החגים בפתח והשיגעון איתם. אילו סלטים יהיו על השולחן, מה יוגש כמנה ראשונה ומה כמנה עיקרית? וכמה קינוחים זה מספיק קינוחים? האם להגיש גם מנות צמחוניות? מי רגיש ללקטוז? מי לא אוכל בשר? ועוד שלל תהיות ומחשבות לקראת החגים. אז לכבוד כל מי שדואג ומתאמץ שלכולנו יהיה טוב וטעים בערב החג, אספנו מגוון דגים שאותם תוכלו להכין כראשונה או כעיקרית – מה שמתחשק לכם.

דג בניחוח אסייתי

אם מתחשק לכן להקפיץ קצת את הטעמים בשולחן החג המסורתי, תוכלו להכין סלמון בתנור ששהה במרינדה אסייתית וספח אליו את כל טעמי המזרח. דג הסלמון הוורדרד, הוא אחד הדגים הטעימים ביותר והמזינים ביותר שיש. הדג הנפלא הזה יכול לעטות עליו כמעט כל צורה, טעם ומרינדה הידועה לאדם ועדיין להיות מסמר הערב. כדי להעניק לו את הטעמים המיוחדים הללו ניתן להשרות אותו ברוטב שבו יש ג'ינג'ר, לימון, סויה, דבש, חומץ אורז, בזיליקום, מקלות קינמון, כוכב אניס ושמן שומשום. את הדג עצמו תבלו עם מעט מלח ופלפל. לאחר מכן כשתכניסו אותו לתנור יופץ בבית ריח עז ומדהים שיישא אתכם עד למזרח הרחוק. את המנה הזו תוכלו להגיש לצד אורז מוקפץ בסגנון אסייתי גדוש ירקות וטעמים כיאה למזרח. תוכלו למצוא מתכונים רבים לדגים באזור דגים שלנו

קרפצ'יו דג לוקוס

אם מתחשק לכן להתחיל את ארוחת החג עם מנה מרעננת שתקפיץ לכל האורחים שלכם את בלוטות הטעם זו המנה עבורכן. דג לוקוס פרוס לפרוסות דקיקות מאוד על צלחת הגשה. מעט מלח וליים יכבשו קלות את הדג. מעל הדג הניחו פרוסות של קיווי. קשטו עם טבעות של פלפל ירוק חריף ומעט צנוברים קלויים. מעל הדג אפשר לקשט את המנה בכל מיני תוספות כפיות וטעימות כמו טבעות בצל ירוק, צ'ילי קצוץ, פלחי לימון, אנסס ומה לא..? את המנה הזו תוכלו להגיש עם לחמניות קטנות או טוסטונים שיחמיאו לטעמים החמצמצים של הדג הכבוש.

גפילטע פיש

הדג הכי שנוי במחלוקת בארוחת החג הוא הקרפיון שממנו מכינים את קציצת הגפילטע פיש. יש מי שמחכים כל השנה כדי להיפגש עם המנה האפרורית הזו שוב, ויש מי שרק ממבט בה מחליטים שהם מעדיפים לוותר וחיים עם ההחלטה הזו בשלום מידי שנה. אם אתן רוצות להגיש את הגפילטע פיש בגרסתו הקלסית אז יש להכינו מדג הקרפיון. ואם אתן מעוניינות בטוויסט  מעניין שאולי יגרום למוותרים לטעום סוף סוף את הקציצה, תוכלו להחליף את הקרפיון עם דג סלמון או דג מוסר ים שטעמם עדין ושונה מזה של הקרפיון. גם את אפרוריות המנה אפשר לשנות ולהפיח בה חיים עם קצת יותר צבע מהכתום המסורתי של הגזר ולשדך לה גם קצת חזרת שהיא בעלת צבע עז, מעט עלי שמיר לדקורציה וחלה טרייה להניח עליה את הקציצה. למתכון גפיטע פיש לחצו כאן

דגים חריפים

איך אפשר לחגוג שנה טובה ומתוקה בלי קצת חריף בצד? אי אפשר! ולכן מאמות יקרות שילבנו גם מתכון אחד של משהו חריף וטוב. לכאן נבחר דג המושט או האמנון המסורתי. את הדג הנהדר הזה עוטף ומחבק רוטב חריף חריף שאליו רצוי להוסיף חומוסים שלמים, פלפל אדום, שיני שום טריות, צ'ילי קטנים יבשים, פפריקה, צ'ילי גרוס, כורכום, מלח ופלפל שחור גרוס. מעל כל הטוב הזה ניתן להניח רק פרוסות של לימון וחופן של עלי כוסברה. הדג המבעבע יספח אליו את טעמי הצ'ילי החריפים ויבעיר אש אצל האורחים. תוכלו להגיש לצד המנה הזו חלה טרייה, אורז לבן וגם תפוחי אדמה צלויים בתנור.

דג שלם בתנור

לפעמים כל מה שצריך הוא מנה טובה של דג שלם. נתח עסיסי וטעים שמתובל היטב. דג בשרני שכיף לאכול ולהתענג על הטעמים העדינים שלו. בדיוק לשם כך נמליץ לכן להכין דג דניס שלם בעשבי תיבול. עשבי תיבול שניתן לשלב הם כוסברה, פטרוזיליה, שום, לימון, מלח ופלפל גרוס. דרך מעניינת לשלב את עשבי התיבול היא לתבל את הדג מבפנים ומבחוץ, גםעלי רוזמרין ופפריקה אדומה הם תוספת נחמדה וטעימה. בסיום האפייה יתקבלו דגים שלמים משגעים גם בנראות וגם בטעם. את הדגים הללו תוכלו להגיש לצד ירקות אנטיפסטי וסלט רענן, או תפוחי אדמה קטנים ופרוסות בטטה אפויות.

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.