סלמון בתנור – מתכון לדג סלמון עם טוויסט לימון | השף הלבן

סלמון בתנור

לא צריך להיות שף מוסמך בשביל להכין מנת דגים מרשימה: מתכון פשוט לסלמון אפוי בתנור שכל אחד יכול להכין עם טוויסט בדמות לימון. מנה ראשונה מעולה לארוחות חגיגיות

מאת: הגולשת טליה
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלמון בתנור
המרכיבים ל5 מנות:
  • 4 כפות שמן זית
  • 5 גרגירי פלפל שחור לא טחון
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור טחון לפי הטעם
  • 800 גרם פילה סלמון קפוא של דגי תנובה
  • 3 לימונים
גודל תבנית: תבנית תנור
הוראות הכנה:
  • 01.

    שוטפים היטב את דג הסלמון, ומשרים אותו במיץ לימון לכמה דקות כדי להפחית את הריח.

  • 02.

    מחממים תנור לחום 180 מעלות.

  • 03.

    מניחים את הסלמון בתבנית ומפזרים עליו פלפל ומלח, שמן זית ולימון.

  • 04.

    אופים בתנור עד שרואים שהדג מתכסה בשכבת שומן לבנה (מראה של בועות לבנות מפוזרות על הדג).

  • 05.

    מגישים לצד פלח לימון טרי וסלט ירוק.

  • 06.

    בתאבון!

הידעת?

הסלמון הוא אחד מהדגים האהובים ביותר, ובצדק: יש לו טעם נהדר וקל מאוד להכין ממנו מנות עשירות וטעימות. ככה מכינים את הקלאסיקה - סלמון בתנור שמתאים לאירוח שאלת השאלות: איך מכינים סלמון בתנור שייצא עסיסי למרות האפייה? התשובה - מקפידים על זמני האפייה וכבר כשהשומן צץ על גבי הסלמון מוציאים אותו מהתנור. לפניכם מתכון לסלמון בתנור עם לימון, פלפל ושמן זית, הכי פשוט והכי מוצלח שיש. קדימה, למטבח!

הכנת? כאן מדרגים
(1048)