גפילטע פיש לראש השנה
קציצות דג עדינות וטיפה מתקתקות שאין ארוחת ראש השנה או פסח בלעדיהן. מתכון מסורתי שממש קל להכין
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל14 יחידות:
- 1 קרפיון גדול (כ-1.7 ק"ג) - את הפילה (בשר הדג) והעור מבקשים לטחון ומשתמשים לתערובת הקציצות. ראש ועצמות שומרים לציר
לציר:
- ראש ועצמות דג הקרפיון
- 2 בצלים קלופים
- 3 גזרים קלופים
- 1 שורש סלרי קטן או 2 ענפי סלרי חצויים
- 1/2 כפית גרגרי פלפל שחר שלם (לא חובה)
- 1/2 כפית פלפל אנגלי שלם
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/4 צרור שמיר
לקציצות:
- בשר דג הקרפיון - טחון
- 1 בצל גדול (או 2 בינוניים) קלוף טרי טחון במעבד מזון או מגורר דק
- 2 ביצים
- 1/4 כוס נוזלים מהציר או מים
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מחוקה מלח ו1/2 כפית פלפל שחור
- 3 כפות קמח מצה או פירורי לחם
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את כל מרכיבי הציר בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ 40 דקות. מסננים, שומרים את הנוזלים ואת הגזרים.
טיימר מופעל
-
02.
שמים את מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים היטב.
-
03.
מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים-שלוש (לפחות שעה ועד לילה).
-
04.
מחממים את נוזלי הציר בסיר רחב ובנתיים מכינים מתערובת הדג קציצות אליפטיות. כשהציר רותח מנמיכים ללהבה נמוכה ושמים את הקציצות בסיר.
-
05.
מביאים לסף רתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהקציצות מתייצבות, מקבלות צבע בהיר וצפות במים.
-
06.
מסננים ומעבירים לכלי עם מכסה. מצננים במקרר 3 שעות לפחות. פורסים את הגזרים ששמרנו מהציר, מניחים על כל קציצה פרוסת גזר ומגישים קר עם חזרת.
הכנת? כאן מדרגים