אגז בנדיקט ברוטב הולנדיז מהיר מקוטג׳ 12% של תנובה
מנת אגז בנדיקט כמו של בית מלון, עם רוטב הולנדייז מפנק מהיר וקליל מקוטג' 12% של תנובה
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: עומר ישכיל
עיצוב: עומר ישכיל
המרכיבים ל2 מנות:
מרכיבים:
- שתי פרוסות לחם בריוש
- חמאת תנובה
- חופן עלי רוקט
- חבילת סלמון מעושן
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 קוטג׳ 12%
- 1/2 כפית חרדל חלק
- מיץ לימון
הוראות הכנה:
-
01.
בכלי מתאים שמים קוטג׳ 12%, 1/2 כפית חרדל, מיץ לימון ומלח פלפל
-
02.
טוחנים עד קבלת מרקם חלק ואחיד. אם הרוטב סמיך מידי מחממים כ-20 שניות במיקרו ומוסיפים כף מים
-
03.
צורבים לחם בריוש על מחבת עם חמאה עד שהלחם זהוב
-
04.
מתבלים עלי רוקט בשמן זית, מיץ לימון, קורט מלח ומניחים מעל הלחם בריוש הצרוב
-
05.
מניחים מעל העלי רוקט פרוסות סלמון מעושן
-
06.
מרתיחים סיר עם מים חמים וכף חומץ, ותוך כדי תנועות ערבוב עם מטרפה שוברים ביצה למים הרותחים
-
07.
מבשלים כ-3 דקות ומוציאים כשהחלמון נוזלי
טיימר מופעל
-
08.
מניחים את הביצה העלומה מעל הבריוש
-
09.
שמים כף מרוטב ההולנדיז קוטג׳ שהכנו מעל הביצה, מפזרים מעט פלפל שחור גרוס ומגישים, בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים