ריזוטו פתיתים עם טריו גבינות - טעים וקל להכנה | השף הלבן

ריזוטו פתיתים עם טריו גבינות

תשכחו מכל מה שחשבתם על ריזוטו: רחלי קרוט לקחה את המנה האהובה מהמסעדות, והכינה אותה עם פתיתים ופתיתי טריו שמשתלבים יחד למנה קרמית ומיוחדת

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ריזוטו פתיתים עם טריו גבינות
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל6-8 מנות:

  • 3 כפות שמן זית
  • 10 שיני שום קלופות
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3/4 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת מרק בצל – לא חובה
  • 3 ו-1/4 כוסות מים רותחים
  • 10 ענפי עירית
  • עלים מ-2 ענפי טימין
  • 1 שקית פתיתים מכל סוג וצורה שאוהבים
  • 1/3 שקית (100 גרם) פתיתי טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
גודל תבנית: סיר רחב ונמוך

הוראות הכנה:

  • 01.

    פורסים את השום לפרוסות או קוצצים לקוביות.

  • 02.

    בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמן זית ומטגנים את השום במשך 2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים שמנת לבישול, פלפל שחור, מלח, אבקת בצל ומים ומבשלים במשך 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מוסיפים עירית קצוצה ועלי טימין ומערבבים.

  • 05.

    מוסיפים את הפתיתים ומבשלים יחד על אש נמוכה במשך 30 דקות או עד שהפתיתים רכים לגמרי.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    אם צריך אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים העיקר שיצא יותר רך ממה שאתם אוהבים כי הרוטב עוד מתייצב כשהוא מצטנן בחוץ.

  • 07.

    ב-2 דקות האחרונות מוסיפים פתיתי טריו, מערבבים ומגישים חם חם.

    טיימר מופעל
    00:02:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)