חמין קטניות צמחוני ומהיר
מתכון נפלא לחמין צמחוני, מהיר וטעים, שמתאים לשבת חורפית או כארוחת ערב כייפית לכל המשפחה
המרכיבים ל10:
- 1/2 שקית (400 גרם) עדשים ירוקות מבושלות מוקפאות סנפרוסט
- 1/2 שקית (400 גרם) גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים סנפרוסט
- 1/2 שקית (400 גרם) שעועית לבנה מבושלת מוקפאת סנפרוסט
- 1/2 שקית (400 גרם) שעועית אדומה מבושלת מוקפאת סנפרוסט
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים, קצוצים
- 2 גזרים, פרוסים ל-8 חתיכות כל אחד
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית קינמון
- 2 כפות סילאן
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- עלים מ-10 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
- 100 גרם אגוזי קשיו, קלויים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן זית בסיר עמוק ורחב, מטגנים את הבצל והגזר על להבה גבוהה כ-5 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את הכמון, הקינמון והסילאן ומערבבים כדקה.
-
03.
מוסיפים את העדשים, החומוס והשעועיות ומטגנים כ-2 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מתבלים במלח ופלפל, מכסים את הכל במים ומבשלים בסיר מכוסה על להבה נמוכה כ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מעבירים לקערות הגשה ומפזרים את הפטרוזיליה והקשיו מעל.
הידעת?
אם קיימת רק מנה אחת שיכולה לייצר קונצנזוס בקרב יהודי העולם לגבי זהות המנה היהודית ביותר בעולם, היא ללא ספק מנת החמין. גם אשכנזים וגם מזרחים מכינים מנה זו בשבת והם מחזיקים לרוב מתכון שעבר בירושה במשפחה. אם גם אתם רוצים ללמוד להכין חמין מפנק המתאים בדיוק לימי החורף הקרים, קבלו במחיאות כפיים סוערות מתכון נפלא לחמין צמחוני, מהיר וטעים, שמתאים לשבת חורפית או כארוחת ערב כיפית לכל המשפחה. יש חמין ויש את החמין הזה! אז קדימה, למה אתם מחכים, התחברו לשורשים היהודים שלכם.