פילו חצילים וגבינת לבנה

פילו חצילים וגבינת לבנה, מנה שריחה למרחוק, לאוהבי המאפים המלוחים.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פילו חצילים וגבינת לבנה

המרכיבים ל 6:

  • 1 חציל
  • 2 כפות שמן זית
  • עלי בצק פילו
  • מלח גס
  • 1 גביע (250 גר) לבנה
  • 50 גר’ חמאת מומסת
  • עלי זעתר טריים
החומרים לרוטב
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • מיץ מלימון אחד
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום
  • 1/2 פלפל צילי קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    פורסים את החציל לפרוסות בעובי של אצבע. מברישים בשמן זית ומפזרים מלח גס. צולים בתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות כ-10 דק, עד להזהבה.

  • 02.

    חותכים מעלי בצק הפילו 6 ריבועים, כל ריבוע בגודל של 8x8 ס"מ, מברישים בחמאה מומסת.

  • 03.

    מניחים כל 2 ריבועים אחד על השני ואופים בתנור כ- 200 מעלות לזמן קצר עד שהבצק מזהיב.

  • 04.

    מסדרים בצלחת עלה פילו, עליו פרוסת חציל מרוחה בלאבנה ועליה עלי זעתר טריים. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, על מנת ליצור שלוש שכבות. מסיימים בחציל.

  • 05.

    מעבדים את כל חומרי הרוטב במעבד מזון ויוצקים על מגדל החצילים.

הכנת? כאן מדרגים
(111)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.