לקט ירקות ירוקים ואטריות אורז/שעועית א-לה אוליו | השף הלבן

לקט ירקות ירוקים ואטריות אורז/שעועית א-לה אוליו

סלט ירקות עשיר וטעים במיוחד שיתאים גם לצמחונים

מאת: עורך השף הלבן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לקט ירקות ירוקים ואטריות אורז/שעועית א-לה אוליו

המרכיבים ל 6-8:

  • 400 גרם מיני ברוקולי / ברוקולי מוקפא "סנפרוסט"
  • 1/2 שקית (300 גרם) שעועית ירוקה עדינה מוקפאת "סנפרוסט"
  • 1/2 שקית (300 גרם) אפונה עדינה מוקפאת "סנפרוסט"
  • 1 חבילה (300 גרם) אטריות שעועית/אורז
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, חתוכות לקוביות
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ
  • 1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ לקוביות (לאוהבי חריף ניתן להשתמש בפלפל שלם)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • עלים מ-5 גבעולים של עשבי התיבול- נענע ופטרוזיליה (כל אחד), קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את האטריות לפי הוראות היצרן, ומסננים.

  • 02.

    מפשירים את הברוקולי, האפונה והשעועית בקערה עמוקה עם מי ברז כ-10 דקות, ומסננים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מחממים שמן זית במחבת רחבה, מטגנים את השום, הבצל, והפלפל הירוק כ-4 דקות על להבה בינונית. מוסיפים את הירקות הירוקים, ומטגנים כ-8 דקות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    מוסיפים את האטריות, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית, ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל את עשבי התיבול. לגיוון: ניתן להגיש עם רבעי לימון.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.