רולדה במילוי ארטישוק ערמונים

מאפה ארטישוק וערמונים מושלם לערב החג. שכבות פילו עדינות ממולאות במלית חגיגית ועשירה – מנה אלגנטית ומפתיעה שתהפוך לכוכבת השולחן.

מאת: תמיר גולן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תמיר גולן - רולדה במילוי ארטישוק ערמונים

המרכיבים ל 10 מנות:

מרכיבים:
  • בצק פילאס תורכי "מעדנות"
  • 12 תחתיות ארטישוק
  • 3 חבילות ערמונים מבושלים/קלופים
  • 2 בצלים
  • 6 שיני שום
  • חבילת כוסברה קצוצה
  • 2 לימונים (מיץ)
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת מרק עוף (או תחליף פרווה)
  • שמן לטיגון + הברשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים את תחתיות הארטישוק במים רותחים עד שהן מתרככות. מסננים ומניחים בצד.

  • 02.

    קוצצים את הבצלים דק ומטגנים בשמן עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום וממשיכים לטגן קלות.

  • 03.

    מוסיפים למחבת את הארטישוק המבושל ואת הערמונים, מתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק עוף, ומטגנים עוד כמה דקות.

  • 04.

    מצננים מעט ומעבירים את התערובת למעבד מזון. טוחנים עד שמתקבלת עיסה חלקה ואחידה. מוסיפים כוסברה קצוצה ומיץ לימון, מערבבים.

  • 05.

    פותחים עלה בצק פילאס תורכי "מעדנות", משמנים קלות, מניחים כף מהמלית, סוגרים/מגלגלים ומסדרים בתבנית.

  • 06.

    מברישים את המאפים בשמן מלמעלה.

  • 07.

    אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־20 דקות, עד שהמאפים זהובים ופריכים.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 08.

    להגשה:

  • 09.

    מומלץ להגיש לצד צ’ירשי חריף או מחית ארטישוק.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.