פנקוטה
פשטות מנצחת: פנקוטה קלאסית שגיא שדרג עם רוטב מפתיע של דבש ונגיעות לימון. קינוח קל, מרשים וטעים במיוחד שמתאים לכל ארוחת חג

המרכיבים ל 4 מנות:
- 2 מכלים (500 מ"ל סה"כ) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 4 כפות אבקת סוכר
- 2 כפות משקה גראפה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף ג'לטין מעורבב עם 3 כפות מים
- 1/2 כוס דבש או מייפל
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- מיץ מחצי לימון קטן
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הרוטב: בקלחת מחממים מייפל עם מיץ לימון וקליפת לימון ל- 4 דקות, מסירים מהאש ומצננים בטמפ' החדר.
טיימר מופעל
-
02.
בסיר מחממים את השמנת עם תמצית הוניל, הגראפה והסוכר תוך כדי ערבוב רציף על אש נמוכה.
-
03.
מערבבים ג'לטין עם 3 כפות מים עד להתמצקות ומכניסים את הג'לטין למיקרוגל למשך 30 שניות, מוודאים שהוא נמס ומערבבים.
-
04.
מסננים את הג'לטין לסיר עם השמנת, דרך מסננת, תוך ערבוב בלתי פוסק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
05.
מסירים מן האש ובעזרת מצקת מוזגים לכלים אישיים.
-
06.
מעבירים למקרר למשך 5 שעות לפחות. מגישים עם רוטב מעל.