עוגת דבש לאוהבים
עוגת דבש אוורירית בעיטור אגוזים קצוצים ותפוחי עץ, מנה אחרונה נהדרת לארוחת ראש השנה
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

המרכיבים ל 10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:
- 6 ביצים
- 1.5 כוס סוכר
- 3/4-1 כוס דבש
- מיץ מלימון + קליפה מגורדת
- 4 כפות שמן קנולה
- קורט סודה לשתייה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית זנגויל טחון
- 50 גרם אגוזים קצוצים
- 3 כוסות קמח רגיל
גודל תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק
הוראות הכנה:
-
01.
להקציף ביצים עם סוכר עד קבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הדבש, שמן, מיץ לימון וקליפה, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים, הכל תוך ערבוב איטי.
-
02.
יוצקים את התערובת לתבנית 26 או שתי תבניות אינגליש קייק, או תבנית לב ותבנית אינגליש קייק אחת.
-
03.
מערבבים את האגוזים עם מעט קמח, מפזרים את האגוזים מעל העוגה.
-
04.
תוספת אפשרית: מסדרים על העוגה כמניפה (לפני הכנסתה לתנור) 1-2 תפוחי עץ קלופים ופרוסים, חצי כוס סוכר, שקית סוכר וניל וקורט קינמון.
-
05.
מכניסים לתנור בחום 170 מעלות בערך ל-35-40 דקות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים