עוגיות דגל ישראל - מתכון קל | השף הלבן

עוגיות חמאה ללא גלוטן כחול לבן

עוגיות עדינות ופריכות. את צורת הזיגוג אפשר להתאים לארוע, אנחנו בחרנו ללכת על דגל ישראל לכבוד יום העצמאות

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות חמאה ללא גלוטן כחול לבן
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 40:

  • 2 כוסות קמח טפיוקה
  • 1/2 כוס קמח תירס
  • 1/2 כפית מלח
  • 175 גרם חמאה תנובה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/3 כוס אבקת סוכר
  • 1 ביצה טרופה
לזיגוג:
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • כ-2 כפות מים
  • טיפת צבע מאכל כחול

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומעבדים לבצק אחיד. אוספים לכדור, משטחים ומצננים במקרר לחצי שעה.

  • 02.

    מניחים נייר אפיה על משטח העבודה, מקמחים בקמח טפיוקה או קורנפלור ומעבירים אליו את הבצק. מניחים נייר אפייה על הבצק ומרדדים לעובי 4 ס"מ. מעבירים למגש ומצננים שוב במקרר.

  • 03.

    קורצים מלבנים (או כל צורה אחרת). לפני העברה לתבנית מומלץ שוב לצנן כדי שהעוגיות יצאו אחידות. מעבירים לתבנית ואופים 10-12 דקות עד שהשוליים  מתחילים להזהיב. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 04.

    מערבבים אבקת סוכר ומים לקרם סמיך. 1/3 מעבירים לקערית עם טיפת צבע מאכל כחול ומערבבים לקרם כחול. מעבירים את שני הזיגוגים לשקיות זילוף וחותכים פתח קטן. מזלפים על העוגיות קרם לבן ומחליקים בעזרת סכין רטובה. ממתנים כמה דקות לייבוש ומזלפים 2 פסים ומגן דוד עם הזיגוג הכחול. מצננים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.