טורטייה במילוי בננה וקינמון עם טרנד הקיפול | השף הלבן

טורטיה במילוי בננה וקינמון

המתכון שכבש את הטיקטוק הגיע גם אלינו: טורטיה במילוי בננות צלויות, ממרח עוגיות קרמל, קינמון וגבינת שמנת עם צורת קיפול מיוחדת שתשנה לכם את הטורטיות לעד

מאת: מיכל לוי אלחלל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טורטיה עם בננה וקינמון
צילום: מיכל לוי אלחלל עיצוב: מיכל לוי אלחלל

המרכיבים ל 6 יחידות:

  • 6 יחידות טורטייה
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי
  • 1/2 חבילה ממרח בטעם עוגיות קרמל (או כל ממרח אחר שאוהבים)
  • 3 בננות קלופות וחתוכות לפרוסות דקות
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
  • 2 כפות קינמון
גודל תבנית: מחבת בקוטר 22 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת על אש בינונית. מפזרים 2 כפות סוכר חום ומעל מניחים את פרוסות הבננה. מחממים כדקה עד שהסוכר נמס מעט. מערבבים בעדינות כדי שהצד השני של פרוסות הבננה יתחמם ויזהיב מעט (כשתי דקות) ומעבירים לצלחת.

  • 02.

    מערבבים בקערה קטנה סוכר וקינמון.

  • 03.

    מחממים מחבת בינונית על אש נמוכה. מניחים טורטייה על משטח עבודה ויוצרים חתך אחד מהמרכז לשולים. מחלקים בדמיון את הטורטייה ל-4 משולשים. מהחתך בכיוון השעון מורחים משולש עם כף גדושה של ממרח, אחריו מסדרים בננות (כ-7 פרוסות), בשלישי מפזרים סוכר וקינמון ובמשולש האחרון מורחים 2 כפות גבינה.

  • 04.

    מעבירים בעדינות את הטורטיה למחבת לדקה או שתים עד שהיא מתחממת מעט.

  • 05.

    מקפלים את הטורטיה לצורת קונוס מהחתך, עד שנוצר משולש שחובק את כל המילוי ומעבירים לצלחת הגשה. חוזרים על אותה פעולה עם כל הטורטיות ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.